ALARM ZARADI INCIDENTA S TERORISTIČNIM OZADJEM V LONDONU: Napad z nožem, napadalec umrl pod streli

Kronika

V južnem predmestju Londona je danes popoldne moški v napadu z nožem ranil najmanj dva človeka, je potrdil Scotland Yard. Po incidentu s terorističnim ozadjem je napadalec umrl pod streli policistov, poroča britanski BBC.

Po navedbah očividcev naj bi napadalec na zgornjem delu telesa nosil predmet, podoben eksplozivni napravi. Incident se je zgodil v prometni trgovski ulici na jugu britanske prestolnice.

"Na tej stopnji menimo, da je bilo zabodenih več ljudi," je sprva na Twitterju sporočila metropolitanska policija in dodala, da "preučuje okoliščine" dejanja, ki ima teroristično ozadje.

Londonska reševalna služba je sporočila, da je na kraj dogodka poslala več svojih enot. Priče na družbenih omrežjih navajajo, da so slišale tri strele, več ljudi pa naj bi na kraju incidenta oskrbelo zdravstveno osebje.

Premier Boris Johnson se je prek Twitterja zahvalil policiji in reševalnim službam. "Moje misli so s poškodovanimi in vsemi, ki jih to zadeva," je dejal.

Londonski župan Sadiq Khan pa je tvitnil: "Teroristi nas poskušajo razdeliti in uničiti naš življenjski slog - tukaj v Londonu vam nikoli ne bo uspelo."

London je bil v zadnjih letih prizorišče več terorističnih napadov. Konec novembra je britansko prestolnico pretresel podoben napad, v katerem je moški z nožem zabodel več ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, ta pa je podlegel poškodbam na kraju dogodka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija