AKCIJA BODI VIDEN, BODI (PRE)VIDEN ZAKLJUČENA: Kako smo se odrezali na Obali?

Koper

Policisti so v okviru akcije 'Bodi viden – bodi (pre)viden' poostreno preverjali in nadzirali spoštovanje cestno-prometnih predpisov, tako pri pešcih, kot tudi pri voznikih motornih vozil.

Akcijo je policija izvajala v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP), z namenom opozarjanja na varnost in hkrati na ranljivost pešcev, ki so jeseni in pozimi, ko so dnevi krajši, med najbolj izpostavljenimi in ogroženimi udeleženci v prometu.

V sklopu preventivne akcije so bili policisti posebno pozorni na uporabo odsevnih predmetov pri pešcih, pravilnemu ravnanju v cestnem prometu, upoštevanju omejitev hitrosti v naseljih in odstopanju prednosti pešcem pred označenimi prehodi za pešce.

Poostrene nadzore so dnevno izvajali tudi na Policijske uprave (PU) Koper. Policisti so se usmerjali predvsem v bližine prehodov za pešce in na druge lokacije, kjer so v preteklosti že beležili povečano problematiko varnosti pešcev.

V sklopu preventivne akcije za večjo varnost pešcev 'Bodi viden – bodi previden' so policisti na območju PU Koper skupno ugotovili 234 kršitev, povezanih z nepravilnim ravnanjem voznikov in pešcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija