AGRARIA PRIREJA STROKOVNO PREDSTAVITEV IN NOVO PONUDBO ZA VINARJE: Od analize vzorca do rešitve, vse na enem mestu!

Koper

Kmetijska zadruga (KZ) Agraria Koper vabi na strokovno predstavitev za vinarje, ki bo v sredo, 19. avgusta 2020, ob 18. uri v dvorani Marezige.

Sodoben laboratorij Vinakopra in WineScan napravo, ki omogoča natančno izvajanje analiz mošta in vina v zelo kratkem času, bo predstavil Rok Jamnik iz Vinakopra. Gre za napravo, ki jo uporabljajo v vseh pomembnejših vinorodnih regijah. Poleg analiz mošta in vina laboratorij omogoča tudi meritve žvepla ter določanje proteinske in tartratne stabilnosti.

Borut Troha iz KZ Agrarie Koper bo ob tej priložnosti predstavil novo ponudbo, s katero želi zadruga vinarjem ponuditi vse na enem mestu. Tako bo vinar lahko dostavil vzorec vina v poslovalnice zadruge, kjer bo tudi dobil povratno informacijo - rezultate, svetovanje strokovnjaka in sredstva za izboljšanje kakovosti vina.

Rešitve za dosego boljše kakovosti vina in preprečitev napak med procesi v vinski kleti s pomočjo enoloških sredstev in različnih pristopov bodo predstavili Umberto Nobile, Gianluca Cigaia in Michele Manzo iz podjetja Enartis. Ta del predavanja bo v italijanskem jeziku, po potrebi prevajan v slovenski jezik.

V tretjem delu predavanja pa bo svoje znanje in nasvete delila z nami tudi gospa Antonija Valenčič iz VA, Živilske tehnologije, ki bo predstavila raznolikost prehranske strategije selekcionirane vinske kvasovke vrste Sacharomyces Cerevisiae. Predstavila bo še sredstva in postopke za odpravljanje napak in bolezni vina ter biološki in kemični razkis mošta ali vina.

Predavanja so brezplačna. Število mest je omejeno. Zaradi trenutno veljavnih omejitev števila obiskovalcev je prijava obvezna. Prijavite se lahko na elektronski naslov borut.troha@kz-agraria.si ali na številko 031 659 136 (Borut Troha).