Adria Airways prodaja premoženje

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je prodal del poslovno nepotrebnega premoženja. Z Aerodromom Ljubljana so podpisali pogodbo, s katero je upravljalec Letališča Jožeta Pučnika postal lastnik hangarja, delavnic in letališke ploščadi pred njima, so sporočili iz Adrie Airways. Vrednosti posla niso razkrili.

Prodaja poslovno nepotrebnega premoženja predstavlja del sanacijskih ukrepov Adrie Airways in je potekala na podlagi javno objavljenega vabila k dajanju ponudb, na katerega se je odzvalo več ponudnikov. 

Aerodrom Ljubljana je postal lastnik hangarja za vzdrževanje letal s skupno površino 2357 kvadratnih metrov, letališke ploščadi na površini 2773 kvadratnih metrov in delavnic v površini 1668 kvadratnih metrov.

Prodaja poslovno nepotrebnega premoženja Adrie Airways je v minulih mesecih v javnosti sprožila precej polemik. Ker je hangar kupil Aerodrom Ljubljana, letalska šola pa bi lahko po poročanju medijev pristala v rokah Kontrole zračnega prometa Slovenije, se je pojavilo vprašanje, ali bi lahko Bruselj to ocenil kot nedovoljeno državno pomoč.

V Adrii Airways zagotavljajo, da bodo postopke izpeljali tako, da Evropska komisija prodaje premoženja ne bo mogla opredeliti kot nedovoljeno državno pomoč. Bruselj sicer že preiskuje pretekle državne dokapitalizacije edinega slovenskega letalskega prevoznika.

Deli novico: