Adria Airways in Air India podpisala code share dogovor

Slovenija

Slovenski nacionalni letalski prevoznik Adria Airways in indijski nacionalni prevoznik Air India sta v sredo podpisala pogodbo o letenju pod skupno oznako, t.i. code share dogovor. Letalski družbi bosta pod skupno oznako leteli na liniji Ljubljana - New Delhi - Ljubljana preko Frankfurta.

S podpisom dogovora, ki omogoča boljše izkoriščanje storitev obeh letalskih prevoznikov, nameravata prevoznika prispevati k boljšemu medsebojnemu sodelovanju med Indijo in Slovenijo, so danes sporočili iz Adrie Airways.

V Adrii Airways v zadnjih dveh letih opažajo, da se v Indiji krepi interes za Slovenijo. Strinjajo se, da ima Indija velik turistični in gospodarski potencial. Nedavno so tako ocenili, da bi imelo sodelovanje med družbama pozitiven učinek na celotno slovensko gospodarstvo in turizem.

Z linijo Ljubljana - New Delhi - Ljubljana bosta družbi povezovali državi vse dni v tednu. Na relaciji Ljubljana - Frankfurt bo letela Adria Airways, med Frankfurtom in New Delhijem pa bo letel indijski letalski prevoznik.

Takšni sporazumi so v letalstvu pogosti. Gre za to, da si dve ali več letalskih družb deli isti let. Potnik lahko kupi letalsko karto za let z Adrio Airways, ki ga nato pod drugo številko ali kodo izvede drug letalski prevoznik, s katerim ima Adria Airways sklenjen code share sporazum.

 

Deli novico: