'AD HOC' ZAPOSLITVE NA ZUNANJEM MINISTRSTVU? Cerar v odhajanju išče osem novih sodelavcev

Slovenija

Nekdanji predsednik vlade Miro Cerar, ki je v ponedeljek izstopil iz stranke SMC, kateri je prav tako nekoč predsedoval, je poskrbel za novo razburjenje javnosti. Zunanji minister v odhajanju se je tik pred zdajci očitno odločil za 'ad hoc' zaposlitve v svojem uradu. Zunanje ministrstvo išče osem novi sodelavcev, poroča portal 24ur.

Na zunanjem ministrstvu iščejo finančnika, delovodjo, dva svetovalca, višjega svetovalca, sekretarja in dva podsekretarja. Rok za prijavo je 6. marec.

Na vprašanje, ali se je na razpisana delovna mesta prijavil kdorkoli iz ministrovega kabineta, na zunanjem ministrstvu niso konkretno odgovorili. Po poročanju portala naj bi se omenjalo Jelka Kacina. Spomnimo, da gre za nekdanjega predsednika stranke LDS, ki ima za seboj dva evroposlanska staža, v času Cerarjeve vlade je dobil veleposlaniško mesto pri Natu, lani pa je prišel na zunanje ministrstvo kot svetovalec za varnostna vprašanja.

Drugo ime, ki se omenja, je Stojan Pelko, vodja Cerarjevega kabineta, ki je bil pod Pahorjevo vlado državni sekretar pri kulturi. Bil je pri Pozitivni Sloveniji, leta 2013 pa je prišel pod drobnogled računskega sodišča, ker naj bi poslanski skupini ljubljanskega župana Zorana Jankoviča za devetdnevno svetovanje zaračunal 36.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija