84-LETNICA IZSILILA PREDNOST MOTORISTU, KI JE PADEL IN SE POŠKODOVAL: A 'žrtev' nesreče je bilo več

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 202 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 648 klicev. Obravnavali so 32 prometnih nesreč z materialno škodo in sedem z lažjimi poškodbami ter eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 25 tatvin, en vlom in pet poškodovanj tuje stvari ter eno roparsko tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 35 primerih.

Fotografije so simbolične. 

Ob 19.57 v soboto so policisti dobili obvestilo, da je nekdo v Izoli z avtomobilom zbil pešca. Policisti so na kraju ugotovili, da je 79-letni pešec iz Lucije prečkal ulico izven prehoda za pešce. Vanj je pri vzvratni vožnji trčil 36-letni voznik osebnega avtomobila iz Izole. Pešec je huje poškodovan, odpeljali so ga v Splošno bolnišnico (SB) Izola. Odrejen je bil strokovni pregled za oba.

Ob 23.05 je bila prometna nesreča na cesti Prade–Vanganel. 26-letni voznik iz okolice Kopra je z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v daljnovod in se v nesreči poškodoval. Ob prihodu policistov na kraj je bil očitno vinjen. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0,95 mg/l. Odpeljan je bil v SB Izola. Sledi mu enotni obdolžilni predlog.

Ob 15. uri v nedeljo je v Kopru povzročila prometno nesrečo 84-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v krožišču izsilila prednost 31-letnemu motoristu iz Portoroža. Ta je padel in se lažje poškodoval. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja A kategorije, so mu zasegli motorno kolo. Na kraju je bil tudi lastnik motornega vozila, ki je izročil vozilo, kljub temu da je vedel, da uporabnik nima vozniškega dovoljenja. Tako so tudi lastniku izdali plačilni nalog. Plačilni nalog je bil napisan tudi povzročiteljici prometne nesreče.

Popoldne pa so prometni policisti na Kastelcu odvzeli vozniško dovoljenje dvema motoristoma, starima 36 in 26 let. Obema zaradi večje prekoračitve hitrosti v naselju. Sledi obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

V Izoli je v petek nekdo s parkiranega osebnega avtomobila ukradel dve kolesi: moško gorsko kolo Specialized, črne barve z belim napisom Specialized ter oznako RAVE, vredno 1200 evrov, in kolo Specialized, temno sive barve, 28 colsko, vredno 600 evrov.

V kanalu Fazan v Luciji pa je nekdo s čolna ukradel manjši izvenkrmni motor znamke Yamaha 5, vreden 300 evrov.

Ob 18.40 so v eni od koprskih trgovin prijeli storilca, ki je ukradel za 70 evrov mesnih izdelkov, to pa je opazil občan in mu želel preprečiti izhod iz trgovine. Osumljeni ga je napadel in mu grozil, v tem pa je prišel v pomoč še drugi občan. Policisti so prišli na kraj in osumljenemu Koprčanu odvzeli prostost, saj s kršitvami ni prenehal. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine. Ker je imel pri sebi tudi manjšo količino prepovedane droge sledi ukrep ter kazen zaradi kršenja določb zakona o javnem redu in miru.

V vasi Rakitovec je v petek nekdo ukradel neregistriran moped znamke Piaggio, tip Typhoon, temno modre barve, vreden 700 evrov. Na Pristaniški v Kopru pa je nekdo okoli 21. ure, po izjavi lastnice naj bi bile ženske, ukradel več kosov oblačil, v vrednosti 400 evrov.

V soboto je v Prestranku nekdo iz pomožnega objekta ukradel kotno brusilko Iskra, vibracijski brusilnik Makita, udarno vrtalno kladivo Makita in dva električna podaljška.

V nedeljo je v Ankaranu nekdo iz odklenjenega apartmaja ukradel nakit in gotovino. V Bertokih pa je nekdo ukradel mobilni telefon znamke Apple, tip IPhone XR, črne barve, vreden 900 evrov.

Vožnja pod vplivom alkohola

V soboto ob 4.30 uri  so policisti v Portorožu ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki prebiva v Izoli. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 39 oseb (od tega so jih 18 vrnili italijanski varnostni organi).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija