SISTEMSKA NAPAKA: Na dan kulture kulturniki brez plač

Koper

Del koprske kulture, natančneje zaposlenih v javnih zavodih s področja kulture v koprski občini so včeraj zaman pregledovali stanje na svojih bančnih računih. Na plačilni dan, ki je 7. v mesecu, plač ni bilo. Neuradno naj bi šlo za napako v sistemu, plače pa naj bi dobili v ponedeljek. 

Medtem ko v Sloveniji slavimo državni praznik kulture, kulturni ustvarjalci štirih istrskih občin pa so včeraj na klepetu ob kavi razpredali, kako v prihodnosti še boljše sodelovati, je del koprskih kulturnikov ostal z dolgim nosom. Po naših informacijah so zaposleni v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja, Gledališču Koper in Samoupravni skupnosti italijanske narodnosti namreč na plačilni dan ostali brez plač. 

Uradna vprašanja na to temo smo včeraj posredovali na koprsko občino in čakamo na odgovore, neuradno pa smo izvedeli, naj bi šlo za napako v sistemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  09 .02. 2019 ob  11: 48
BOB DNEVA

"Že vrsto let izkušamo, da se slabi odnosi na ministrstvu za kulturo na koncu lomijo na hrbtih kulturnikov, ustvarjalcev in umetnic."
Dr. Aleksandra Berberih-Slana, direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor
www.vecer.com/vecerplus/bob-dneva

BOB DNEVA

"Podjetja hočejo biti vse bolj uporabniki storitev in čim manj delodajalci."
Goran Lukić, vodja Delavske svetovalnice
www.vecer.com/vecerplus/bob-dneva

BOB DNEVA

"Ne glede na to, kjerkoli in kadarkoli smo in s komerkoli smo, tisto, kar zares imamo bodisi v tišini ali molku bodisi v hrupu vsakdanjega vrveža in bomo imeli za vselej, vse do smrti, je jezik. Jezik, v katerega smo se rodili."
Pavel Ocepek, lektor v Sarajevu
www.vecer.com/vecerplus/bob-dneva