53-LETNICA SE NI USPELA REŠITI IZ GOREČE HIŠE: Policija okoliščine požara na Primorskem še preiskuje

Kronika

V naselju Anhovo v občini Kanal se je v torek zvečer zgodila tragedija. Ob 19.38 uri so bili policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica obveščena o požaru stanovanjske hiše, kjer se je eni osebi uspelo rešiti iz goreče hiše, druga pa je ostala v notranjosti in umrla.

Fotografije so simbolične.

Poleg novogoriških policistov in kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica je na kraju nesreče posredovalo še 20 gasilcev prostovoljnega gasilskega društva Kanal in poklicnih gasilcev iz Nove Gorice.

Ogenj, ki se je iz notranjosti objekta v nadaljevanju razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše, je objekt zelo poškodoval. Med gašenjem so gasilci na hodniku v prvem nadstropju stanovanjske hiše, tik ob stopnicah, našli zoglenelo žensko truplo. Na kraju je bila tudi zdravnica, ki je v nadaljevanju odredila sanitarno obdukcijo pokojne.

Glede na okoliščine najdbe in sedanje ugotovitve policija ne izključuje možnosti, da je v požaru umrla 53-letna ženska. Drugi starejši ženski se je iz gorečega objekta uspelo rešiti in pri tem ni utrpela telesnih poškodb. Uprava RS za zaščito in reševanje je sicer poročala, da so drugo osebo oskrbeli reševalci NMP Nova Gorica in jo z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici.

O tragičnem dogodku so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Preiskava v zvezi z okoliščinami požara s smrtno žrtvijo še poteka, so še sporočili s PU Nova Gorica. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija