5.000 evrov dobička na sekundo! Tudi taka podjetja obstajajo

Tehnologija

Tehnološki velikani kujejo izjemne dobičke. Med njimi prednjači Samsung, ki z vsako sekundo svoj dobiček poveča za skoraj 5000 evrov. 

Na lestvici največjih zaslužkarjev Samsungu sledi Apple, Microsoft (1735 evrov na sekundo) je šele na šestem mestu, za njim je Amazon (1485 evrov na sekundo), nato še velikan Google (1394 evrov na sekundo). 

To so dobički, ki jih posamezno podjetje "skuje" v eni skundi. Ko se to preračuna v minute, ure, dneve, ali celo leta, postanejo številke vrtoglave. Seveda je govora o milijardah. Dobiček posameznih tehnoloških velikanov je lahko veliko večji, kot je slovenski BDP.

Za primerjavo, kako ogromni so ti dobički, smo številke primerjali z našim najbolj dobičkonosnim podjetjem. To je novomeška Krka, ki je lani ustvarila 155 milijonov evrov čistega dobička. Preračunano na sekundo, je to nekaj manj kot 5 evrov. V tem pogledu je dobiček Samsunga kar 1000-krat večji od Krkinega, ali drugače povedano, dnevni dobiček Samsunga je skoraj trikrat večji od Krkinega letnega.

Deli novico:

geđo |  15 .11. 2013 ob  14: 18
"Dobiček posameznih tehnoloških velikanov je lahko veliko večji, kot je slovenski BDP."
No shit Sherlock.
Martya |  15 .11. 2013 ob  13: 58
Pa veste, da je Samsung družinsko podjetje? V Južni Koreji ideologije niso počistile s privat, kot na nesrečo pri nas.