4000 evrov za tri obalne družine v stiski

Slovenija

Tudi v letošnjem decembru se je Radio Capris odločil pomagati družinam v stiski in jim z denarno donacijo polepšati vstop v novo leto. Pripravil je različne načine darovanja in s tem omogočil, da je čisto vsak izmed nas prispeval v skupni sklad po svojih zmožnostih. Končni izkupiček je tako narasel na slabih 4000 evrov. 

Leto se izteka, kar pa se je že zaključilo, je dobrodelna akcija Radia Capris, v kateri je Caprisova ekipa skupaj s povabljenimi partnerji zbirala finančna sredstva za socialno ogrožene družine. Od začetka decembra je Zveza prijateljev mladine Slovenije sprejemala SMS sporočila, s katerimi ste lahko po izbiri podarili en ali pet evrov, podjetje Gorenje Surovina pa tehtalo star papir in koristne odpadke, ki ste jih radodarno odstopili.

Dobrodelni so bili tudi Caprisovi voditelji, ki so svoje roke za delo ponudili v koprski prodajalni Lidl, nato pa še stregli goste na dobrodelni večerji v Restavraciji Rizibizi. Skupaj z Lidlovo donacijo, izkupičkom razprodane večerje in licitacijo vin Rojac se je dobrodelni fond pošteno okrepčal.

V letošnji akciji Dobrodelni december je Radio Capris tako zbral 3931,46 evrov, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Slovenije kmalu razdelila med tri socialno ogrožene družine iz Obale. Sprva so nameravali osrečiti dve družini, a je zbrani izkupiček omogočil pomoč še tretji.

Radio Capris leto tako zaključuje s pozitivnimi zgodbami – poleg Knjige želja, v kateri je skorajda neuresničljive želje uresničil številnim posameznikom, je stisko omilil trem družinam  iz Kopra in Pirana. V tem duhu pa bo nadaljeval tudi v letu 2015. 

Deli novico:

Koko |  29 .12. 2014 ob  01: 19
-1
Kako je ime kratkolasi gospodični na spodnji fotografiji desno?
koprcan |  28 .12. 2014 ob  21: 11
SRAMOTA!!!! To je toliko, kot vecina nas dobi v par mesecih dela, ko 4000/3=. Oziroma za pol leta socialne pomoci, kar pa vemo, da tudi ni zadosti za preziveti, saj imamo ogromno druzin, oziroma samskih oseb v stiskah in najbolj ogrozene so lih samske osebe, ki nimajo druzine in pol moramo mi jih vzdrzevati njihove otroke.
Ni kaj |  28 .12. 2014 ob  17: 54
kot še enkrat: bravo caprisovci