39 MRTVIH V TOVORNJAKU JE BILO KITAJCEV: 25-letnega voznika še vedno zaslišujejo

Kronika

39 ljudi, ki so jih v sredo mrtve našli v hladilni prikolici tovornjaka na jugovzhodu Anglije, je bilo kitajskih državljanov, danes poročajo britanski mediji, ki se sklicujejo na navedbe neimenovanih virov. To je potrdilo tudi kitajsko zunanje ministrstvo. Gre za 31 odraslih moških in osem žensk. Med njimi je tudi mlajša odrasla ženska, za katero so sprva domnevali, da je najstnik.

Fotografija je simbolična.

Tovornjak je v Veliko Britanijo prispel iz Zeebruggeja v Belgiji prek pristanišča Purfleet na Temzi. Tovornjak je po navedbah belgijskega tožilstva v Zeebrugge prispel v torek okrog 14.30, kasneje istega dne pa že odpotoval proti Veliki Britaniji. V Purfleet je prispel zgodaj v sredo.

V povezavi z odkritjem - gre za 38 odraslih in enega najstnika - je policija v Essexu aretirala voznika tovornjaka, 25-letnika Moja Robinsona, ki ostaja v pridržanju. Policija na Severnem Irskem je danes preiskala dve poslopji v vasi Laurelvale, kjer živijo Robinson in njegova družina.

Kitajsko zunanje ministrstvo je tudi sporočilo, da so na poti v Essex uslužbenci kitajskega veleposlaništva v Londonu, ki bodo "preverili situacijo", poroča francoska tiskovna agencija AFP

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija