34-LETNA MEDICINSKA SESTRA UMRLA PO PREJEMU POŽIVITVENEGA ODMERKA? To je zgodba, ki kroži, in odziv bolnišnice

Svet

Številne objave hrvaških uporabnikov na družbenih omrežjih navajajo, da je po poživitvenem odmerku cepiva proti covidu-19 umrla 34-letna medicinska sestra, zaposlena v splitskem kliničnem centru (KBC). Informacije je direktor KBC-ja Julije Meštrović že zanikal ter dejal, da ni seznanjen s povezavo med cepljenjem in smrtjo medicinske sestre.

"Kolikor nam je znano, ne moremo trditi, da obstaja povezava med cepljenjem in tem tragičnim dogodkom," je dejal Meštrović in dodal: "Ta oseba je umrla, smrti pa ne moremo povezati s cepljenjem."

"Zaenkrat nimamo indicev, da se je kateremu koli bolniku, ki je bil pri nas, zgodilo kaj v zvezi s cepljenjem. Še danes smo imeli sestanek o različnih vprašanjih v zvezi s covidom, tako da je bilo govora tudi o tem. Stojimo za tem, da ni indicev in konec," je za Index zaključil direktor KBC Split.

Hrvaški portal Index je danes zjutraj stopil v stik s hrvaško agencijo za zdravila in medicinske pripomočke (HALMED), iz katere so jim sporočili, da niso prejeli prijave, ki bi ustrezala temu primeru. "Organizacija in izvajanje cepljenja je v pristojnosti Hrvaškega inštituta za javno zdravje, zato HALMED nima podatkov o osebah, ki so prejele cepivo. Potrdimo pa lahko, da je v Republiki Hrvaški edini primer možne povezave med smrtjo kot posledico cepljenja proti covidu primer 33-letnika iz Siska."

Poleg tega so opozorili, da lahko poleg zdravstvenih delavcev vsak državljan neposredno prijavi HALMED-u vsak sum na stranski učinek zdravila/cepiva, če misli, da ga je doživel. Isto velja po smrti za katero se sumi, da je lahko posledica cepljenja, ki jo lahko prijavi tudi družinski član pokojnika.

Po neuradnih podatkih, ki se širijo po družbenih omrežjih, je medicinska sestra začela čutiti nelagodje po prejetem tretjem odmerku cepiva proti covidu. Čez nekaj časa naj bi se zgrudila, v bolnišnici pa naj bi bilo potrjeno, da ima v možganih in arteriji krvne strdke. Te nepreverjene informacije še trdijo, da naj bi jo za nekaj časa priključili na respirator, preden je naposled umrla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  18 .01. 2022 ob  08: 53
Takšen fake news pripelje narod do zablode...upam, da boste v kratkem vsi mediji, ki pišete nebuloze...PLAČALI za VAŠE LAŽI in ZAVAJANJA !!! DELAMO NA TEM !! NASLEDNJE VOLITVE BODO VAM DALE POPRA...
alfa |  18 .01. 2022 ob  08: 40
ccccccc,tako mlada! pa kaj je rabila še 3 odmerek oziroma za njo zadnji?