27-LETNIK BIL POGREŠAN KAR 30 LET: Nazadnje so ga videli leta 1990, letos odkrili truplo

Kronika

Na ledeniku v bližini Zermatta v Švici so našli truplo moškega iz jugozahodne Nemčije, ki je bil pogrešan od leta 1990, je sporočila švicarska policija. Našli so ga julija, po končani analizi DNK pa so potrdili, da gre za pogrešanega planinca. Policija ocenjuje, da je odkritje trupla omogočilo taljenje ledenikov.

Fotografija je simbolična. 

Planinci so posmrtne ostanke in opremo moškega iz mesta Nürtingen v deželi Baden-Württemberg na ledeniku Stockji odkrili konec julija.

Avgusta 1990 je bil pokojni nemški planinec na večdnevni gorski odpravi, ki je prečkala Valaške Alpe od Chamonixa v Franciji do Domodossole v Italiji. Ker pa na cilj ni prispel, so sprožili reševalno akcijo, kljub temu pa 27-letnika nikoli niso našli. Nemška policija po poročanju nemške tiskovne agencije dpa domneva, da je umrl v nesreči.

Zaradi taljenja ledenikov so v zadnjih letih v visokogorjih po svetu odkrili več posmrtnih ostankov pogrešanih ljudi, v Alpah pa so prejšnji mesec odkrili tudi razbitine manjšega letala, ki je strmoglavilo leta 1968.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija