26-LETNICA NA PRIMORSKI AC PRISTALA NA STREHI: Zaradi neprilagojene hitrosti trčila v voznico pred seboj (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 21.36 se je na primorski avtocesti približno 200 metrov pred izvozom Divača v smeri Kozine zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Kot nam je sporočila Anita Leskovec s Policijske uprave (PU) Koper, sta se v nesreči poškodovali 26- in 64-letnica, ki so ju odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola (SBI). 

Anita Leskovec nam je pojasnila, da je nesrečo povzročila 26-letna voznica iz Trebnjega, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v levi zadnji del pred njo vozečega vozila, v katerem je bila 64-letnica iz Divače. Po trku se je vozilo povzročiteljice začelo kotaliti po prehitevalnem pasu in obstalo na strehi. Obe sta bili prepeljani v SBI in sta po prvih ugotovitvah lažje poškodovani. Alkotest je povzročiteljici pokazal 0,0 mg alkohola/l izdihanega zraka. Sledi ji plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Primorska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Kozina in Divača v smeri Ljubljane. Nastal je 800 metrov dolg zastoj. Promet je bil preusmerjen na vzporedno regionalno cesto, ponovno pa je bil sproščen ob 23.32. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem ter vlečni službi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija