2340 DOLARJEV NA PACIENTA V PREMOŽNEJŠIH DRŽAVAH: Jeseni na voljo več remdesivirja za Evropo

Svet

Ameriško farmacevtsko podjetje Gilead Sciences namerava dati jeseni na voljo več zdravila remdesivir za Evropo. Odločiti se še mora, koliko zdravila, ki pospeši okrevanje po covidu-19, bo dobila vsaka država glede na stopnjo okuženosti.


 
Direktorica Gileada v Evropi Bettina Bauer je za nemško revijo WirtschaftsWoche povedala, da lahko Gilead do decembra poveča mesečno proizvodnjo zdravila po svetu s sedanjih 190.000 ciklov zdravljenja na dva milijona ciklov. Bauerjeva je dodala, da se trenutno z nemško vlado pogovarja o povečanju zalog.

Gilead se je soočal s kritikami, potem ko je skoraj vse svoje zaloge remdesivirja za naslednje tri mesece dal na stran za ZDA. Nemčija ima le nekaj sto doz remdesivirja in je pozvala Gilead, naj poveča proizvodnjo remdesivirja, ki je trenutno edino odobreno sredstvo proti covidu-19 v EU.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Bauerjeva je povedala, da je trenutno na voljo še več remdesivirja, kot ga trenutno potrebujejo v Nemčiji. Glede cene 2340 dolarjev na pacienta v premožnejših državah pa je dejala, da bo povečana proizvodnja remdesivirja samo letos stala milijardo dolarjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija