20.000 evrov za obnovo doma v zdravilišču Debeli rtič

Ankaran

Član uprave Telekoma Slovenije Zoran Janko je vodji Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije (RKS) Debeli rtič Ani Žerjal in generalnemu sekretarju RKS Danijelu Starmanu danes predal donacijo v skupni vrednosti 20.000 evrov, so sporočili iz omenjene družbe.

Rdeči križ bo sredstva namenil obnovi mladinskega doma Rakovica, ki je osrednji paviljon zdravilišča. Dom s 147 ležišči je bil zgrajen v 60. letih prejšnjega stoletja z namenom preventive in rehabilitacije zdravstvenih stanj otrok. Da bo lahko dom nemoteno opravljal svoje poslanstvo tudi v prihodnje, je potreben temeljite prenove. Na obnovo čakata tako zunanji del zgradbe (okna, fasada) kot njena notranjost (pod, sanitarije, sobe), so še pojasnili v sporočilu za javnost.

Zdravilišče na Debelem rtiču je sicer namenjeno otrokom in mladostnikom, šolam v naravi, otroškim športnim taborom in zdravstvenemu letovanju otrok, saj v njem organizirajo kolonije diabetikov, otrok s celiakijo in drugo.

Vsako leto v zdravilišču prebiva okrog 13.000 otrok, ki so deležni različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programov, ki omogočajo sprostitev in izobraževanje ter spodbujajo osebnostni razvoj, so še zapisali v Telekomu Slovenije.

Deli novico:

Ma ja |  24 .09. 2014 ob  07: 44
pol pa pride dež in ga zalije. Žalostno.
Vsaj |  11 .09. 2014 ob  11: 59
Vsaj nekaj pozitivnega na tem portalu.