19-LETNIK POSKUŠAL UBITI PRED ŠOLO 16-LETNIKA: Z nožem v roki vpil "Pridi ven, da te ubijem!"

Istra

19-letnega Svena Rončevića iz Opatije so včeraj popoldne namestili v reški zapor, osumljen je poskusa uboja. Pred vhodna vrata hotelirsko-turistične šole v Opatiji naj bi v ponedeljek zjutraj prišel z nožem in vpil na 16-letnega vrstnika, "pridi ven, da te ubijem". Preiskovalni sodnik je mladeniča poslal za rešetke, saj je ocenil, da bi na svobodi lahko vplival na priče dogodka ali ponovil kaznivo dejanje.

Sodnik je za mladeničevo prostost določil varščino v višini 13.310 evrov. Če bo plačana, se bo za svoje početje lahko branil s prostosti. Poleg tega se žrtvi ne bo smel približati na več kot 50 metrov.

19-letnik iz Opatije na zaslišanju ni zanikal, da je izvlekel nož, je pa zanikal, da bi imel namen ubiti dijaka. Po neuradnih informacijah naj bi bilo v ozadju napada maščevanje. Pred tremi tedni naj bi prišlo med mladeničema do spora in fizičnega obračuna.

V ponedeljek zjutraj po koncu prve šolske ure naj bi 19-letnik počakal pred šolo, da se pojavi žrtev. 16-letnika naj bi s pestjo udaril v lice, nato pa izvlekel nož in začel z njim mahati. 16-letnika je porezal po rokah in vratu. Kljub vsemu se je uspešno ubranil pred močnejšimi zamahi in poskusi vbodov. Uspelo mu je pobegniti nazaj v šolo, kjer se je skril v najvišjem nadstropju, v bližini pisarne ravnateljice. 19-letnik naj bi pri tem vpil: "Pridi ven, da te ubijem." Tudi on je po dogodku pobegnil.

Policisti so 19-letnika kmalu za tem našli in mu odvzeli prostost. Poškodovanega 16-letnika pa so prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da poškodbe niso tako hude, kot se je na začetku predvidevalo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija