18-LETNIK POLICISTU POSKUŠAL VZETI PIŠTOLO: Kako nevarno postaja nočno življenje v Trstu?

Kronika

Minulo soboto so tržaški policisti opravljali redno delo v enem od predelov mesta pri Trgu Venezia, kjer so opazili prepir med dvema skupinama mladih. Policijska patrulja je posredovala, da bi jih še pravočasno ločila, pa se je končalo s priporom za 18-letnika in poškodovanim policistom.

18-letnik in njegov 23-letni brat sta oba italijanska državljana, sicer prihajata iz Etiopije. Očitno sta bila pod vplivom alkohola. Poskušala sta se izogniti policistom, iskala pa sta pot do druge skupine mladih. Pri tem sta policista dobila nekaj udarcev, mladeniča pa sta poškodovala tudi policijsko vozilo.

Na pomoč sta prihiteli še dve patrulji, mladci pa se nikakor niso hoteli pomiriti. Policistom je nato le uspelo 18-letnika in 23-letnika odpeljati s seboj do svojih prostorov pri vojašnici San Sabba, kjer naj bi jih brata še naprej žalila in jim celo grozila. 18-letnik naj bi pri tem celo poskušal policistu odvzeti pištolo, zato so ga aretirali in odvedli za rešetke. Njegovega brata so kasneje izpustili na prostost.

Eden od policistov si je med akcijo poškodoval prsni koš.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija