17 NAJSTNIKOV V PREISKAVI: Več mesecev so zlorabljali 12-letnico

Kronika

Dunajska policija preiskuje primer večmesečnih spolnih zlorab 12-letnice, vključno s posilstvom in pornografskim prikazovanjem zlorab. V tej preiskavi je zajetih 17 najstnikov, med katerimi je 12 mladoletnih. Dva osumljenca še nista dopolnila 14 let in ju zato ni mogoče kazensko preganjati, dva pa policija še išče.

Osumljenci so žrtev spoznali prek enega od najstnikov, s katerim naj bi si bila 12-letnica sprva blizu. Fantje, stari od 13 do 19 let, pri čemer je 12 mladoletnih, so se med seboj poznali iz dunajskih parkov in imajo raznoliko poreklo, vključno z avstrijskim, bolgarskim, italijanskim, srbskim, sirijskim in turškim.

V četrtek so skupinsko zaslišali 13 osumljencev, ki so kazniva dejanja le delno priznali oziroma zanikali.

12-letnico naj bi zlorabljali med februarjem in junijem lani, večkrat tedensko, na svojih domovih, stopniščih, v parkih, sanitarijah in garažah v desetem okrožju avstrijske prestolnice, kjer so tako kot žrtev živeli. V enem primeru so najeli hotelsko sobo, v kateri naj bi dekle zlorabilo več osumljencev.

Fantje so si prek družbenih omrežij, med drugim prek WhatsAppa, izmenjevali fotografije in videoposnetke zlorab. Eden je tudi grozil, da bo gradivo javno delil, kar pa se sicer po navedbah policije ni zgodilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Aprila lani naj bi dekle zlorabil 16-letni mladenič iz Sirije, zaradi česar tožilstvo preiskuje kaznivo dejanje posilstva.

V nobenem od primerov zlorabe naj sicer ne bi bilo uporabljeno fizično nasilje. Po navedbah tožilstva prav tako ni prišlo do skupinskega posilstva dekleta. Za zdaj policija ni še nikogar aretirala, je pa osumljencem zasegla mobilne telefone, ki jih pregleduje.

Dekle, ki je medtem dopolnilo 13 let, je oktobra lani o dogajanju obvestilo svojo mater, ki je zadevo prijavila policiji. Trenutno zanjo skrbi center za zaščito žrtev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija