17- IN 18-LETNIK 'VRTNARILA' KAR SREDI CESTE: Policija ju je 'dobila' pri zalivanju konoplje

Istra

Zaradi suma, da sta sadila indijsko konopljo za prodajo, je puljska policija prijavila 18-letnika iz Pulja in 17-letnika iz Fažane. Policija je je opazila v sredo na kmetijskem zemljišču ob Galižanski cesti, ko sta zalivala rastline indijske konoplje, piše glasistre.hr.

Fotografija je simbolična.

Puljska policija ju sumi storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z mamili, 18-letnika pa še storitve kaznivih dejanj tatvine in ponarejanja. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja sta bila oba aretirana. Na kraju dogodka je bil opravljen pregled, med katerim so zasegli 16 stebel indijske konoplje, višine 73 do 160 cm.

Na podlagi odredbe sodišča so izvedli preiskavo avtomobila znamke Opel, v katerem so našli štiri steklenice za prehrano rastlin. V kriminalistični preiskavi je bilo tudi ugotovoljeno, da je 18-letnik na avtomobil namestil registrske tablice, ki jih je januarja ukradel v Fažani z osebnega avtomobila Peugeot, s čimer je oškodoval višnjansko pravno osebo. 

Po končani kriminalistični preiskavi je bila zoper oba vložena kazenska ovadba na pristojno državno pravobranilstvo zaradi suma gojenja indijske konoplje za nadaljnjo prodajo, še poroča portal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija