Skupnost občin žuga s pravnimi sredstvi

Slovenija

Predstavniki Skupnosti občin Slovenije so prepričani, da niso imeli priložnosti opozoriti na nujnost drugačnega postavljanja davka na nepremičnine in posledice, ki jih bo ta imel na ljudi. Zato opozarjajo, da bodo uporabili vsa pravna sredstva za zaščito javnega interesa.

V sporočilu za javnost so zapisali, da se je vlada o predlogu zakona pred sprejetjem sestajala z vsemi, razen z občinami, ki bodo nosile posledice dogovorov. Prepričani so tudi, da so bila vsa njihova dosedanja opozarjanja o težkih posledicah, ki jih bo tako zastavljen davek na nepremičnine imel za nadaljnje delovanje občin, večinoma preslišana.

V skupnosti opozarjajo, da bo posledice uvedbe davka na koncu občutili najšibkejši. "Delež davka, ki bi ga naj država odstopila občinam, je namenjen urejanju skupnih javnih zadev, vrtcem, šolam, kulturi, področju sociale, čistemu okolju in podobno. S sprejetjem takšnega zakona bo vlada ekonomsko in socialno stisko le še dodatno poglobila," so izpostavili v sporočilu.

Prepričani so, da se to ne bi zgodilo, če se na prvotno lokalnim skupnostim in njihovim ljudem pripadajoč davek ne bi "priklopila" država, ki je v tem še ne v celoti dodelanem davčnem viru, videla možnost, da si napolni izpraznjene državne blagajne.

Miha |  17 .10. 2013 ob  15: 48
VAS ŽUPANE JE STRAH IN SKRB SAMO ZA VAŠE RITI, VSE OSTALO SO PRAVLJICE.