15 LET ZAPORA ZA KOPRČANA: Med zamrznjenimi picami švercal za 7,5 milijona evrov kokaina in heroina

Kronika

Sodišče v britanskem mestu Canterbury je konec februarja na 15 let zapora obsodilo voznika tovornjaka Adama Grželja, doma iz Kopra oziroma Brkinov, pri katerem so aprila lani našli zajetno količino kokaina in heroina, poročajo mediji.

Po poročanju Primorskih novic in Dnevnika so Grželja prijeli 26. aprila, ko se je v britansko pristanišče Dover pripeljal s tovornjakom, polnim zamrznjenih pic. Angleški policisti so med škatlami s picami našli večji tovor prepovedane droge. Ugotovili so, da je v Anglijo s tovornjakom slovenske registracije iz Italije pripeljal 81 kilogramov kokaina in tri kilograme heroina.

Dodaten tovor je bil po oceni angleške policije vreden 6,5 milijona funtov oziroma približno 7,5 milijona evrov.

Sodnik je lani spomladi za slovenskega avtoprevoznika odredil pripor. Konec lanskega maja je Grželj stopil pred sodnika sodišča v mestu Canterbury, kjer je zatrjeval, da ni kriv, a mu sodišče očitno ni verjelo, saj ga je 26. februarja letos spoznalo za krivega in obsodilo na 15 let zapora, poročata časnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Puter in marmelada |  11 .03. 2021 ob  20: 42
Gledau sem oglase za programerja in vedno iscejo nekoga z delovnimi izkusnjami in poznavanjem sistema.
Gerzelj iz brkinov,ma niti me ni volja matrat firbca naprej
hribi |  11 .03. 2021 ob  12: 49
@alfa

To pa je razlika sodnih sistemov. Zakaj imajo Italijani raje, da se drogiraji ali preprodaja jo v Sloveniji čeprav jih lahko dobijo? Ker jih v Italiji kaznujejo kot se spodobi za kriminalce. V naši državi so kazni bistveno nižje, težava pa je, da jih večina niti ne dobi minimalne.
alfa |  11 .03. 2021 ob  11: 13
10
15 let zapora ok vse lepo in prav gremo dalje...a tistemu tržaškemu bedaku ,ki je do smrti povozil 18 letnega edinca MARKOTA iz Sergašev pa le 2 leti in pol...kakšna razlika