13 BI JIH SEDELO NA ČELU RIŽANSKEGA VODOVODA: Je med prijavljenimi tudi dolgoletni direktor Hočevar?

Koper

Na razpis za direktorja Rižanskega vodovoda je do danes prispelo 13 prijav, so za STA pojasnili na Mestni občini Koper. Dokončno število prijav bo sicer znano v naslednjih dneh, saj obstaja možnost, da je bila pošta priporočeno oddana na bencinskem servisu in da je na občini do danes še niso prejeli.

Zdravko Hočevar je bil zadnjih 16 let na čelu Rižanskega vodovoda.

O izbiri direktorja bo odločal svet ustanoviteljic, torej župani občin ustanoviteljic javnega podjetja Rižanski vodovod Koper, so še navedli na koprski občini.

Skladno z razpisom, ki so ga oktobra v uradnem listu objavile občine ustanoviteljice, morajo kandidati med drugim imeti najmanj univerzitetno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih, pripraviti pa morajo tudi program delovanja in razvoja javnega podjetja v naslednjem mandatnem obdobju. Izbrani kandidat bo direktorsko mesto nastopil v začetku marca za štiriletno obdobje.

Mestna občina Koper je večinska lastnica Rižanskega vodovoda.

Rižanski vodovod je zadnjih 16 let vodil Zdravko Hočevar. Mediji so medtem špekulirali o več možnih kandidatih za Hočevarjevo nasledstvo, pri čemer se sedanji direktor še prejšnji teden ni izjasnil, ali namerava znova kandidirati.

Večinski lastnik Rižanskega vodovoda je Mestna občina Koper s skoraj 52-odstotnim deležem (vanj je zajet tudi lastniški delež Občine Ankaran), sledita piranska (27,9 odstotka) in izolska občina (20,2 odstotka), je razvidno na spletni strani družbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Črni |  22 .01. 2019 ob  10: 22
Poleti se da zadevo rešiti - malo (veliko?) podražati vodo, pa bomo videli kdo bo avte pral in zalival travico z načrpano vodo. Spodbuditi nakup lokalnih zbiralnikov vode, pa naj bo deževnica za tisto najnujnejše. Cevi ne vem v kakšnem stanju so in kakšne so izgube, to vejo na RVK. Voda iz Krasa stane 22 mil € in je je dovolj za 50 let. MOP vodi napačne podatke o srednjem pretoku reke Reke, pa še zelo čist vir je. V dokumente identifikacije investicijskega projekta (DIIP) so dokaze izvedencev o cenejših rešitvah zamolčali in izključili z napačnim vrednotenjem. Zaradi napak MOPa in profesorjev (dr. Kryžanowski, dr. M. Brilly) projekt že 30 let ni rešen, stal pa je 50 mil €, ker pa že 30 let ni dodatnega vira, je skupaj stal že 150 mio € (Mitja Rismal, Delo, enkrat v sobotni prilogi)
hribi |  21 .01. 2019 ob  20: 21
20
Hočevarja in vse njemu bližnje je nujno potrebno zamenjati. Skupaj so se z bivšim županom Popovičem zavzemal, da se na Obali za potrebe pitne vode uporablja desalinizacija. Seveda, da je v ozadju velik denar iz naslova upravljanja s s sistemom, ki bi šel v žepe prej omenjenim. Da imamo v Sloveniji v Ustavi RS zapisano pravico do oskrbe z zdravo pitno vodo in da je Slovenija ena izmed najboljših vodnatih dežel z izjemno kakovostno vodo - teh gospodov ni zanimalo. Ko se je ponudila možnost, da se za Obalo zagotovijo manjkajoče količine vode iz novozgrajenega povezovalnega vodovoda Ilirska Bistrica- Rodik so se omenjeni gospodje naredili gluhe. Že samo položitev novih cevi, bi obali zagotovila dovolj pitne vode, saj je izguba na sistemu zaradi dotrajanih cevi na nekaterem poteku trase tudi 70%!!! Vodovodna povezave iz Rodika omogoča ob investiciji v cevi višjega obsega zadostno količino pitne vode iz sedanjega sistema.
Če pa si gospoda želi desalinizacjo naj jo za svoj denar ponudi hotelirjem v občini Piran. V resnici na Obali je za potrebe pitja in normalne uporabe več kot dovolj vode. Težave so le v juliju in avgustu, ko se na plažah za tuširanje uporablja pitna voda.