12-LETNI ETIEN IZ LUCIJE JE VSE PREJ KOT OBIČAJEN OSNOVNOŠOLEC: Na mini motorju že pri šestih, zdaj dirka tudi v Italiji

Piran

Etien Kantar Božič je 12-letni mini moto voznik iz Lucije, ki tekmuje v slovenskem in italijanskem državnem prvenstvu ter na evropskih tekmovanjih. Tekmovati je pričel, ko je imel komaj šest let.

Etien Kantar Božič letos obiskuje 7. razred osnovne šole v Luciji, a je vse prej kot običajen osnovnošolec. Pri šestih letih je namreč začel tekmovati z mini moto motorjem, do zdaj pa je osvojil že dva naslova državnega prvaka ter en naslov državnega podprvaka.

Morda ni naključje, da si je za svoj šport izbral prav dirkanje, saj je njegov oče že pred Etienovim rojstvom avto predelal v rally vozilo,  zelo rada pa sedel za volan tudi Etienova mama.

Etien trenira vsak konec tedna, pogosto pa tudi med tednom. Strategija, ki jo potrebuješ v moto športu, je dobrodošla veščina tudi v šoli.

Tekmuje tudi v italijanskem prvenstvu, kjer je konkurenca večja, konstantno pa tam dosega zavidljive rezultate. Evropsko prvenstvo ga čaka tudi letos med 18. in 20. septembrom v italijanski Adrii, kjer bo tekmoval za ekipo Space Team. SIcer pa je Etien član Športnega društva Nenaten

Ravno minuli vikend se je v Italijanski Cascii odvijala dirka za CIV Junior minimoto. 12-letni Lucijčan je dirko zaključil na skupnem 9. mestu.

Ko se bo zaključila letošnja sezona dirk z mini motom, bo spet prešel na višjo kategorijo, na večji in močnejši motor, Yamaho R3, udeleževal se bo tudi tekmovanj mednarodnega nivoja - Alpe Adria. Dirkal bo pri uveljavljeni ekipi Team Space. Tako bo imel večjo tehnično podporo, a ta žal ne obsega samih stroškov dirkanja.

Njegova družina je do zdaj še uspela pokriti stroške, v letošnji sezoni pa bo to nekoliko težje. Doletela jih je še nesreča matere Svetlane, ki zaradi hujše poškodbe živčevja ne more več stopiti na nogo. Tako so se prilagodili novim okoliščinam, tudi na račun sinove kariere.

Če bi kdo Etienu želel pomagati pri nadaljevanju kariere, lahko to stori tako, da donira na račun ŠP Nenaten (Obala 117, 6320 Portorož), na TRR SI56 6100 0002 3472 310, Delavska hranilnica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija