KOT DA JIH NI: Na predstavitvi programa nove deželne vlade brez omembe Slovencev

Trst

Predsednik italijanske dežele Furlanije Julijske Krajine (FJK) Massimiliano Fedriga, ki je aprila prepričljivo zmagal na deželnih volitvah in tako ponovil mandat, je na prvi predstavitvi svojega programa v novoizvoljenem deželnem svetu "pozabil" omeniti slovensko narodno skupnost. Poslanec Stranke Slovenska skupnost ga bo na vlogo Slovencev v deželi FJK spomnil prihodnji teden, ko so na vrsti vprašanja poslancev.

Fedrigov program, ki ga namerava uresničiti v novem mandatu vsebuje za kar dve milijardi evrov naložb - od vodikove doline v Severnem Jadranu in reševanja problema suše (tudi s pomočjo razsoljevanja morske vode) do zdravstvene reforme in spopadanja z negativnimi demografskimi trendi. Opozicija s predstavljenim programom ni bila zadovoljna, očita mu "medlost in površnost".

Po poročanju Primorskega dnevnika razočaranja ni skrival niti edini slovenski predstavnik v deželnem svetu Marko Pisani iz Stranke Slovenska skupnost, saj Ferdiga ni niti omenil prisotnost in vlogo slovenske manjšine v FJK. Pisani je zato napovedal, da bo o Slovencih spregovoril naslednji teden, ko bodo na vrsti replike poslanskih skupin na Fedrigov nastop. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  03 .05. 2023 ob  20: 40
Pahor pa Fedrigi zlati red za zasluge za prispevek k poglabljanju slovensko-italijanskega sodelovanja in za podporo slovenski manjšini v Italiji!

Kaj se je lahko se bolj budalo in skodljivec kot je ta Pahor?! Kako po vsem kar je bilo, nekaterim se vedno ne kapne, da Italija ne bo nikoli nasa prijateljica.....