10 NAJVPLIVNEJŠIH PRAVNIKOV: Najbolj izstopata Miro Cerar in Vlasta Nussdorfer

Slovenija

Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najvplivnejši pravniki letošnjega leta Sara Ahlin Doljak, Matej Avbelj, Miro Cerar, Aleksander Čeferin, Janja Hojnik, Klemen Jaklič, Igor Kaučič, Vlasta Nussdorfer, Miha Šepec in Luka Martin Tomažič, so sporočili s portala IUS-INFO, ki je vodil izbor.

Na portalu so končali že 23. izbor desetih najvplivnejših pravnikov, ki že tradicionalno poteka v dveh delih. V prvem delu so organizatorji prejeli preko 100 različnih predlogov oz. imen pravnikov, ki so bili letos po mnenju pravne in širše javnosti posebno prizadevni in prodorni pri svojem strokovnem delu.

V drugem delu pa so obiskovalci portala lahko oddali glas za enega izmed 20 finalistov, ki so bili v prvem krogu največkrat predlagani. Na portalu so tokrat zbrali več kot 3000 glasov, vsak glasovalec pa je glas lahko oddal le enkrat.

Izbrali ste 10 najvplivnejših pravnikov, ki so po vašem mnenju vidno zaznamovali leto 2023 tako na pravnem področju kot...

Posted by IUS-INFO on Srijeda, 29. novembar 2023.

Prejeli so tudi številne utemeljitve glasovanj, iz katerih so lahko razbrali, da so predlagani pravniki letos prepričali predvsem z lastnostmi, kot so strokovnost, poštenost, načelnost, dobrodelnost, pogum in profesionalnost. Ker veliko izbranih pravnikov prihaja iz akademskih vod, je bilo pogosto poudarjeno tudi njihovo odlično delo na fakultetah, so navedli na portalu.

Odkar poteka izbor najvplivnejših pravnikov je bil največkrat, kar dvajsetkrat, med najvplivnejšimi izbran Miro Cerar, sledi mu nekdanja varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki se je med najvplivnejše uvrstila štirinajstkrat, in sicer vsakič od leta 2006 do leta 2018 ter znova lansko in letošnje leto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija