10 MILIJONOV VREDEN TOVOR: V Italiji prijeli Slovenca, ki je tihotapil kar 40 kilogramov kokaina

Kronika

Na avtocesti pri Brescii so italijanski varnostni organi aretirali Slovenca. V tovornjaku je tihotapil več kot 40 kilogramov izredno čistega kokaina.

Mateja Golhleba iz Gotovelj pri Žalcu so 8. decembra na avtocesti pri Brescii ustavili italijanski varnostni organi. Na tovornjaku s slovenskimi registrskimi tablicami so pri tem odkrili več kot 40 kilogramov izredno čistega kokaina, ki je bil v zavitkih skrit med tovorom, piše Delo. Ali so 10 milijonov vreden tovor odkrili po naključju med rutinskim pregledom ali so mu sledili že prej, ni znano. Droga naj bi bila na poti iz Španije, do koder naj bi prišla iz Južnoafriške republike, kamor naj bi jo z ladjo pripeljali iz Južne Amerike, proti Sloveniji. Kokain naj bi bil namenjen sicer za severnoitalijanski trg, ne za slovenski, še piše časnik. Policisti so Golhleba pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Ni vedel, kaj prevaža

Policija Golhleba sumi, da je bil člen v mreži organiziranega tihotapljenja drog. Sam naj bi italijanskim varnostnim organom sicer zatrjeval, da ni vedel, kaj se skriva v njegovem tovoru. Če bo spoznan za krivega, mu grozi dolgoletna zaporna kazen, dodaja Delo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koprčan |  27 .12. 2018 ob  06: 32
Našemu lokalnemu nogometašu so našli 5 kil v kleti pa ni sedel nič ker je reku da ni vedel da je koka dol.
- |  26 .12. 2018 ob  21: 17
Prodajalce ter mamilaše vse spravit za žico