KRITIKE NA RAČUN FESTIVALA PENIN: Katastrofalen obisk, konec kmalu po 20. uri? TZP vse zanika

Piran

Včeraj se je v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož odvil tradicionalni, že sedmi Festival Penin, na katerem se je predstavilo več kot trideset peničarjev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Na prireditvi so med drugim razglasili Naj penino Portoroža 2018 – to je postala Br'stovska penina iz kleti Rebula. Kljub bleščeči napovedi in oglaševanju smo iz več virov izvedeli, da je bil letošnji festival z vidika obiskanosti polomija, sploh v primerjavi s prejšnjimi izvedbami. Glavni organizator dogodka, Turistično združenje Portorož (TZP), te navedbe zanika.

Po navedbah več virov je bila dvorana po 20. uri skoraj že prazna, nekateri ponudniki pa naj bi svoje stojnice v parku Kempinski pospravili že dve uri pred zaključkom prireditve. 

Z zgornje in spodnje fotografije je razvidno, da v dvorani zeva precejšnja praznina. Po navedbah TZP sta bili fotografiji posneti pred uradnim začetkom prireditve.

V TZP trdijo nasprotno in so z obiskom zelo zadovoljni

Lea Šuligoj iz TZP nam je odgovorila, da so tekom večera "v Kristalni dvorani našteli več kot 800 obiskovalcev, veliko pa jih je svečani del programa na prostem spremljalo tudi iz parka pred hotelom." Po njenih besedah so z obiskom zelo zadovoljni, saj da Kristalna dvorana veliko več obiskovalcev "tudi ne premore, saj je če ne prevelika gneča, kar poslabša izkušnjo obiskovalcev, pa tudi varnost v tem primeru ni več zagotovljena." Po njenih navedbah so karte v predprodaji razprodali v enem tednu.

Na naše vprašanje, kako komentirajo navedbe, da je bila dvorana prazna že po 20. uri, je odgovorila, da imamo "napačne informacije", saj da je bila dvorana ob tisti uri "še precej polna. Spraznila se je malo po 21. uri, kot smo tudi načrtovali." "Vse je bilo torej po planu," je še dodala Šuligojeva. Po njenih navedbah prav tako niso opazili, da bi ponudniki predčasno zapuščali stojnice v parku.

Igor Novel (zgoraj desno) je bil po naših informacijah neprijetno presenečen ob napovedi, da ga bo Zadković zamenjal, saj je za to izvedel iz medijev.

Spomnimo, novi piranski župan Đenio Zadković je ob začetku nastopa svojega mandata v intervjuju za Delo napovedal kadrovske spremembe v nekaterih javnih podjetjih. Ob tem je izjavil, da bi morala biti na čelu TZP, kjer je zdaj Igor Novel, močna in karizmatična osebnost. "Z vsem spoštovanjem do Igorja Novela, mislim, da bi morali najti močno osebo, ki je še ne morem razkriti," je Zadković povedal v intervjuju za časopis.

Kritiki včerajšnji prireditvi očitajo še, da je postala elitistična in sama sebi namen. Sta se pa očitno zabavala Gašpar Gašpar Mišič in Zadković, kot je razvidno s spodnje fotografije. 

Zgoraj: piranski župan Đenio Zadković v družbi Gašparja Gašparja Mišiča na prireditvi

Na fotografiji zgoraj: primerjava obiska Festivala penin v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož leta 2017 (levo) in 2018 (desno).

Na fotografiji zgoraj: primerjava obiska Festivala penin ob razglasitvi najboljše penine v parku pred hotelom leta 2016 (levo) in 2017 (desno).

TZP smo zaprosili za uradno fotografijo trenutka razglasitve najboljše penine leta 2018, iz katere bi bilo razvidno, kakšen je bil letošnji obisk v parku pred hotelom, vendar na fotografijo še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija