GRADBENA DELA NA KOPRSKI TRŽNICI SE ZAMIKAJO: Nadkritje bo veliko dražje, kot je bilo predvideno

Koper

V začetku junija letos so negodovanje med Koprčani povzročili stroji, ki so zabrneli na koprski tržnici. Ljudje so se zbali, da bodo z gradbenimi deli pričeli na začetku turistične sezone, a se je izkazalo, da so v načrtu le geomehanske raziskave tal. Z gradbenimi deli so nameravali pričeti jeseni, a na koprski občini zdaj pravijo, da se bo to zgodilo šele januarja prihodnje leto. Nadkritje koprske tržnice bo tudi občutno dražje, kot je bilo prvotno napovedano.

Junija letos so na koprski tržnici opravili geomehanske raziskave tal, s katerimi so preverili stabilnost in nosilnost terena. Na osnovi teh ugotovitev so izračunali statiko objekta in določili najbolj ustrezen način temeljenja. Gradbeno dovoljenje so pridobili in je že pravnomočno.

Po prvotnih planih naj bi z gradbenimi deli pričeli to jesen, a se bo projekt časovno zamaknil. Z deli naj bi tako pričeli šele januarja prihodnje leto, namesto junija pa bodo zaključena oktobra 2022, ko je predviden rok predaje objekta v uporabo, so nam pojasnili na Mestni občini Koper.

Občina je za naložbo v proračunu prvotno rezervirala 820.000 evrov, zadnja ocenjena vrednost naložbe pa je narasla na 1,4 milijona evrov. "Javni razpis za izbiro izvajalca bo objavljen v kratkem," pravijo na koprski občini. Občinski svet je investicijski program za projekt sprejel na zadnji seji.

Nadkritje koprske tržnice bo zagotovilo boljše delovne in prodajne pogoje, predvsem kot zaščita pred neugodnimi vremenskimi pogoji. Pokrit prostor pa bo namenjen tudi kulturnim in drugim prireditvam. V času gradnje bo občina v neposredni bližin zagotovila nadomestni prostost, da bo tržnica lahko obratovala nemoteno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  28 .10. 2021 ob  11: 53
@Pompjer
Če tako ti praviš tisto o olupku potem zate tako velja. Jaz gledam drugače. Imava različne poglede in to je edino prav.
Pompjer |  28 .10. 2021 ob  09: 52
Prepričanih se ne da prepričat. Sej pravim, olupek je dandanes važen.
galeb |  28 .10. 2021 ob  08: 51
@Pompjer
Zate je Bržan lahko car zame ne. Ti imaš bol nizka pričakovanja do župana ene najbolj pomembnih mestnih občin v Sloveniji in ti takšno stanje odgovarja meni pa ne. Nismo tukaj zato da bi jaz prepričeval tebe al pa ti mene. Imamo različne poglede in tako je tudi prav.
Pompjer |  27 .10. 2021 ob  13: 43
@Galeb ravno taki kot ti ste problem današnje površinske družbe, ker ocenjujeste izgled ne pa vsebino, površino ne pa globino, Na prvo žogo namesto na koncu tekme... in "Bržan je car! Kot vsak človek ima pomanjkljivosti, lahko ti je všeč, lahko ti ni to je subjektivno. Za funkcijo župana je važno kaj naredi, kakšni rezultati in najbolj pomembno kaj pusti za sabo. Se ne ocenjuje funkcijo glede na to kako izgleda, kako se oblači, kam hodi jest, kašen avto vozi... To je njegova stvar in roko na srce če primerjamo s prejšnjim lopovom je Bržan vesoljska raketa, ker je pri nastopih v javnosti spoštljiv, dostopen, za razliko od unega prej je prisoten cel mandat ne samo 2 meseca pred volitvami, ne žali nobenega in še posebej ko daje izjave je konkreten. Lopovič je bil dobesedno klovn, nastopač ki je imel vsakega za bedaka in je manipuliral z vsemi. Ni znal poslušat, ni znal sestavit ene konkretne vsebine ampak je samo bluzil in nakladal vsakič ko je odprl usta. To pa zato ker enostavno je bil, je in bo ostal navadna seljačina, ki ga je razvajal in futral stari. Kar se pa tiče dela; hmmm, dela(la) sta oba, saj to je funkcija občine, da z našim denarjem servisira občane in potrebe. Razlika je samo ta, da Popovič je dajal prioritete sebi in svojim, važno da je privatiziral celo nabrežje od Kroštole do Žusterne, da so lučke in tiskan beton, šolo je obnovu ko so njegovi hodili, bonifiko je obnavljal kamar so njegovi otroci hodili trenirat itd. Bržan pa dela ogromno in predvsem stvari za izboljšanje kakovst bivanja občanov MOK. V enem mandatu bo rešil tržnico, bo rešil OŠ Škofije, OŠ Marezige, OŠ Šmarje telovadnico, dve parkirne hiše, dva parka, razširil zdravstveni dom, neprofitna stanovanja, športno infrastrukturo. Bržan se je lotil rešiti vodnih virov za Obalo (nobenega prej to ni brigalo ker ne pritegne glasov na volitvah) in povrh vsega nas je spet povezal vse štiri občine v sodelovanje, da lahko skupno nastopamo proti mačehi Ljubljani. Za mene je car.
galeb |  27 .10. 2021 ob  09: 03
-5
@frikofrkic
Meni je vseno če ne verjameš da sem volil Bržana. Tvoja stvar. Popota pa vedno izpostavim da primerjam kaj me pri Bržanu moti. Ne moreš bit župan mestne občine če pred kamero jeclaš in begaš z očmi kot prvošolec pred tablo. Ma daj te prosim! Je edina sreča za Koper da zdaj ni župan Popo ker on bi se pa zdaj res še bol spečal z Janšo je to tudi že probal enkrat. Tukaj je potem še Jelinčič pa Janša premier in še Popo se manjka pa bi imeli v koprski občini politično katastrofo. Ampak Bržan! On bi bil dober za predsednika ene krajevne skupnosti. Tam bi bil pa res odličen. Ampak ne za župana mestne občine ki je ena najbolj pomembnih za vso državo. Bodi malo bolj realen tudi ti. Župan Kopra mora bit samozavesten in odločen in ponosen na svojo občino ne pa kot en mali piščanček ki ga je strah pred velikimi gospodi iz Lublane. Vidiš ta samozavest Popota mi je bila pa res všeč. In je zato tudi res veliko dosegu za Koper. Padli smo iz ene skrajnosti v drugo. In meni ni vseno. Ne morem se kar sprijaznit s tem mencanjem ki se nam v Kopru dogaja.
frikofrkic |  27 .10. 2021 ob  08: 28
Galeb, malo nakladaš veš. Zdaj pišeš, da si volil za enega, ki te je kao razočaral, ves čas pa si subtilno promoviral popolopova. In z argumenti, da se nekomu trese roka ko se rokuje, pa da se skriva pod stol ... nisi ravno kredibilen.
Dejstvo je, da večina občanov kaže večje zadovoljstvo s tem županom kot prejšnjim. Mene je bilo osebno večkrat sram, ko so me iz drugih koncev Slovenije zajebavali kakega klovna za župana imamo. Danes tega ni več, imamo normalnega človeka na vrhu občine, ki je vsaj reprezentativen. Pa še dela se več kot prej.
... se pa trudiš, ni kaj :)
galeb |  26 .10. 2021 ob  22: 51
@Bayliner
Mene ne moreš videti kot župana, ker nikoli ne bi za to kandidiral, ker se ne počutim kompetentnega. A če nekdo kandidira potem pa se izkaže da je precenil samega sebe in je ta človek tudi moj župan zastopa tudi moje interese, imam potem pravico povedati vsaj to kar me pri njem moti? Tudi jaz sem volil Bržana. Lahko zdaj vsaj povem v čem se z njim ne strinjam? Ja bližajo se volitve. In bomo spet kupili mačka v žaklju. Obljube, obljube sladke besede in ko odaš svoj glas te čaka resnica. Tudi Bržan je zame resnica ki jo nisem želel. Sori. Ne morem se pretvarjat.
Bayliner |  26 .10. 2021 ob  21: 21
@ galeb - ne mislim polemizirat ne s teboj, ne s tvojimi somišljeniki. Bržan ne more biti kriv za zadeve, ki tebi niso všeč. Proslava? Poznaš protokol? Jaz Bržana nisem videl pod "stolom". Roka se mu je tresla? Kaj vse ne vidiš? Rad bi videl tebe kot župana, kaj vse bi si "upal". No, da se razumemo, tudi meni aktualna politična oblast nikakor ni všeč, zato pa svojo odločnost POKAŽIMO na volitvah!
frikofrkic |  26 .10. 2021 ob  18: 21
Smo čakali toliko let, bomo počakali še kak mesec. Pohvala za odločitev, je bil čas.
hribi |  26 .10. 2021 ob  17: 42
20.mesecev za eno strehicojQuery112305822891073295813_1635262801125 Posmeh gradbenikom in stroki. Mujo in Haso bi sama to naredila v 6 mesecih brez dvigala.
en iz raje |  26 .10. 2021 ob  16: 12
To je običajna praksa javnih naročil v SLO, zato je tudi proglašena za najbolj koruptivno v EU.
Lahko smo ponosni, saj je Slovenija v temu najboljša.

Moja nona je glede naših odločevalcev velikokrat rekla, da korito ostaja, samo svinje se menjajo ter zapela : od 1 pride na koncu 3, ker za 2 in 3 v žepih ob koritu šelesti.

Fošina |  26 .10. 2021 ob  13: 45
-3
Noro je, kako so se gradbene storitve podražile ... če sploh dobiš delavce in če sploh dobiš materiale. Že pol leta se trudimo prenovit kopalnico doma in se mi že malo meša. Si sploh ne predstavljam, kako je z večjimi projekti, če moraš že jebene ploščice čakat tri mesece, da ne govorim o cenah.
1