DELA NA AVTOCESTI MED RAZCEPOM GABRK IN FERNETIČI: Pričakujte krajše zastoje, zaprta bodo ta počivališča

Slovenija

Dars je ta teden začel s pripravljalnimi deli za preplastitev cestišča na odseku kraške avtoceste med razcepom Gabrk in Fernetiči. V času del, ki naj bi se končala v prvi polovici oktobra, večjih zastojev glede na pričakovane prometne obremenitve ni pričakovati. V tem mesecu je Dars začel tudi z obnovo cestišč na dolenjski in pomurski avtocesti.

Fotografije so simbolične. 

Obnova avtoceste med razcepom Gabrk in Fernetiči obsega preplastitev 5,2 kilometra cestišča iz smeri Ljubljane oziroma Kopra proti Sežani oziroma Italiji ter preplastitev ali tankoplastno prevleko 11,5 kilometra cestišča na avtocesti v nasprotni smeri. Obnovljeni bodo tudi posamezni kraki avtocestnega priključka Sežana vzhod. Dela, ocenjena na 7,8 milijona evrov, izvaja konzorcij podjetij CPK in Kolektor CPG.

Na tem odseku bo najprej zaprto smerno vozišče avtoceste proti Sežani oziroma Italiji. Promet bo predvidoma do 5. septembra potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste, zaprta bosta priključka Sežana vzhod v smeri Italije in Fernetiči v smeri Ljubljane. Nato bodo zaprli drugo polovico avtoceste in promet preusmerili na obnovljeno polovico, kjer bo do začetka oktobra potekal dvosmerno, prav tako po enem pasu v vsako smer vožnje.

Med izvajanjem del bodo počivališča Povir sever, Povir jug ter Fernetiči zaprta samo za čas izvajanja del na teh območjih, navajajo v Darsu, kjer večjih zastojev glede na pričakovane prometne obremenitve ne pričakujejo, lahko pa v primeru povečanega prometa občasno pride do zgostitev ali krajših zastojev.

Dars je sicer v tem mesecu začel tudi z obnovo delov dolenjske in pomurske avtoceste. Na dolenjski avtocesti družba CGP obnavlja del med Brežicami in Obrežjem, kjer promet poteka po polovici avtoceste, tamkajšnja priključka na avtocesto sta izmenično zaprta, zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani. Dela na 22,1 kilometra cestišča so ocenjena na 11,7 milijona evrov, končala pa naj bi se v prvi polovici novembra.

Obsežnejša prenova poteka tudi na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Mursko Soboto. Tam sta do 20. avgusta v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, promet poteka po voznih pasovih, nato pa bo promet potekal dvosmerno po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela, ki jih za 12,7 milijona evrov izvaja konzorcij podjetij Pomgrad in VOC Celje, naj bi končali predvidoma do 7. novembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
AmandaCain |  31 .07. 2021 ob  21: 31
Google maksāja par visiem tiešsaistes darbiem mājās no 16 000 līdz 32 000 USD mēnesī. Jaunākais brālis bija bez darba trīs mēnešus, un pirms mēneša viņas čeks bija 32475 ASV dolāri, viņa strādāja mājās 4 stundas dienā, un nopelnīt varēja vēl vairāk ... www.smartpay1.com