ŽELITE OHRANITI ZELENJAVO DLJE ČASA SVEŽO? Uporabite to preprosto tehniko

Trendi

Zelo verjetno imate v kuhinji papirnate brisače, saj so praktične in priročne ter pridejo prav v marsikateri situaciji. Ponavadi jih uporabljamo, ko želimo pobrisati madeže, očistiti okna in ogledala, ko potrebujemo robček ali vanje zavijemo ostanke hrane, ki jih prihranimo za naslednji dan. Toda obstaja več presenetljivih načinov uporabe papirnatih brisač, kot si mislite. V nadaljevanju sledi trik, o katerem morda še niste razmišljali.

Ste vedeli, da vam lahko papirnate brisače pomagajo zelenjavo ohraniti svežo? Papirnate brisače lahko pomagajo preprečiti, da bi se vaša zelenjava v hladilniku prehitro pokvarila. Vse, kar morate storiti je, da svoj predal za zelenjavo obložite s papirnatimi brisačkami, nato pa tja pospravite svoje izdelke.

Brisačke menjajte, ko pospravite v predal novo zelenjavo. Če imate solato ali špinačo iz trgovine v vrečki, jo poskušajte ohraniti svežo tako, da dodate papirnato brisačo neposredno v vrečko. Brisačke pa niso dobre samo za zelenjavo, tudi predal ohranjajo čist.

Večina sadja in zelenjave sčasoma sprošča vodo. Ta vlaga nima kam iti in se ujame v predal, to pa vodi do propadanja zelenjave oziroma sadja. Papirnate brisače vso to vlago vpijejo in upočasnijo proces propadanja zelenjave.

Pomembno pa je, da ne pozabite papirnatih brisač zamenjati, saj zaradi absorbirane vlage ne bodo več opravljale svoje naloge, piše Reader's Digest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija