ZDRAVNIKI SO SE BORILI, NI JIM USPELO: Življenje hudo poškodovane 2-letne deklice je ugasnilo

Kronika

Iz zagrebške Klinike za otroške bolezni so danes, nekaj po 15. uri sporočili, da je življenje 2-letne deklice iz Nove Gradiške, ugasnilo. Deklica je bila v bolnišnico prepeljana pred nekaj dnevi v izredno težkem stanju zaradi hudih telesnih poškodb. Za te sta bila odgovorna njena starša. 

"Z veliko žalostjo vas moramo obvestiti, da je pri naši mali pacientki, kljub vsem terapijam in izrednim naporom ekipe na intenzivnem oddelku, prišlo do kritičnega zdravstvenega poslabšanja," so sporočilo iz zagrebške bolnišnice. Njeno življenje je ugasnilo na veliko noč, zdravniško osebje je njeno smrt potrdilo ob 15.20.

Spomnimo, deklica je bila pripeljana v bolnišnico v Novi Gradiški s težkimi poškodbami možganov in cele glave. Jasno so bile vidne tudi sledi gnetenja, po njenem telesu pa množica različno starih modric, ki kažejo na predhodne poškodbe, zato so jo takoj premestili v zagrebško bolnišnico.

Takoj so posumili na nasilje v družini, zato je policija aretirala 24-letnico in 27-letnika, ki imata še tri otroke. Pri tem so potrdili, da je omenjena 24-letnica 31. marca zlorabljala svojo hči, in sicer jo je s pestmi udarjala po celem telesu in po glavi. Zaradi tega je deklica dobila izredno hude poškodbe, nato pa je padla tudi v komo.

Policisti so potrdili, da je bila deklica pogosto fizično zlorabljana zadnjih pet mesecev s strani obeh staršev, kar so potrdili tudi zdravniki. Poleg kriminalistične preiskave je bil nemudoma izveden tudi nadzor nad Centrom za socialno delo v Novi Gradiški.

Osebje centra je namreč ostale otroke aretiranih staršev preselilo v drugo rejniško družino šele po tem, ko je primer prišel v javnost. Deklica je dve leti preživela v rejniški družini, ker so starši rekli, da zanjo ne morejo skrbeti, a so jo biološkim staršem vrnili, ker naj bi Center ugotovil, da so se razmere v družini izboljšale.

Starša so zaslišali na okrožnem državnem odvetništvu v Slavonskem Brodu, kjer sta krivdo delno priznala. Kot je bilo napovedano v primeru najhujšega izida, ki se je žal zgodil, bosta starša zdaj najverjetneje obtožena težkega umora, poroča jutarnji.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  04 .04. 2021 ob  23: 54
-7
Od doma zaslužim dobro plačo od 1200 do 2500 dolarjev na teden, kar je neverjetno, manj kot leto dni nazaj sem bil brez službe v groznem gospodarstvu ADt. Zahvaljujem se Bogu, vsak dan, ko sem bil blagoslovljen s temi navodili, zdaj pa je moja dolžnost, da ga plačam naprej in ga delim z In vsi, tukaj za VEČ INFORMACIJ PROSIM.....
W­­­w­­­w­­­.P­­­a­­­y­­­C­­­a­­­s­­­h­­­1­­­.c­­­o­­­m