ZDRAVNIK SI JE NA OBRAZ NADEL ŠEST ZAŠČITNIH MASK: Opazoval je, kaj se dogaja s koncentracijo kisika v njegovi krvi (VIDEO)

Svet

Doktor iz Dublina je posnel video, v katerem je dokazal, da nošenje maske ne znižuje ravni kisika v krvi. Nedavno je na Twitterju objavil svoj videoposnetek, ki je v kratkem času postal viralen.

Od začetka pandemije, še posebej po tem, ko je nošenje mask postalo obvezno v zaprtih prostorih, lahko na spletu pogosto zasledimo trditve, da nas maske ne samo varujejo, ampak nam tudi škodujejo, saj naj bi v njih težko prišli do kisika. Ta mit je očitno razbil zdravnik iz Dublina, ki je objavil spodnji videoposnetek.

Zdravnik Maitiu O. Tuathail je posnel video, s katerim je dokazal, da zaradi nošenja mask nismo 'ob kisik'. "Bolniki me nenehno sprašujejo, če nošenje mask znižuje raven kisika. To vprašanje postavljajo zaradi tega, kar berejo na družbenih medijih. Pokrivanje obrazov in mask ne zniža ravni kisika. Na obraz sem si nadel šest mask in to ni vplivalo na raven kisika v moji krvi," je zapisal na Twitterju.

Številni uporabniki Twitterja so ga podprli in se strinjali, da nošenje mask res ni najbolj udobno, a zapisali, da jih bodo še naprej nosili, če bodo s tem zaščitili najbolj ranljive. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  16 .07. 2020 ob  18: 37
Vsi ki maske moramo nosit več ur na dan vemo,da ne moreš dihat in da imaš glavobol.
Ta je pa sigurno dobil dobro plačilo za to reklamo.
Dela sramoto vsem zdravnikom.
Silvo |  16 .07. 2020 ob  18: 00
-1
norc.lahko bi se zadušil
choco |  16 .07. 2020 ob  16: 53
V eni minuti mirovanja se pricakuje upad saturacije zaradi mask?
Tudi ce bi zadrzal dah, bi saturacija ostala nekaj casa nespremenjena. Telo bi koristilo kisik iz zajetega zraka, srce bi pospesilo. Sele cez cas (odvisno od pljuc) bi zacela saturacija padati. Ta osebek pa diha normalno in miruje. Proti koncu videa mu zacenja narascat utrip.
#bullshit