ZARADI VETRA PRESTAVLJENA TEKMA V PLANICI: Nadomestili jo bodo v soboto pred ekipno preizkušnjo

Slovenija

Prireditelji finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so zaradi premočnega vetra odpovedali prvo posamično tekmo. Najprej je žirija tekmovanja odpovedala poskusno serijo, nato še večkrat prestavila tekmo, a je bila narava tokrat premočna. Tekmo bodo nadomestili v soboto pred ekipno preizkušnjo.

Žirija je intervalno tekmo prestavljala do 17. ure, nato pa sprva odločila, da je vse pripravljeno za preizkušnjo z eno serijo. Po ponovnem čakanju na boljše pogoje pa je žirija dokončno odpovedala petkov spored.

"Že včeraj smo poznali napoved, vedeli smo, da bo ravno v tem času veter najmočnejši. Ta vremenska napoved se je uresničila. Kot ste videli, smo res skušali izpeljati vsaj eno serijo, prestavljali smo, dokler se je dalo, tudi zaradi vidljivosti. Imeli smo celo okno, ko smo lahko skakali s predtekmovalci, a ravno v trenutku zadnjega možnega začetka ali dokončne odpovedi, je spet močneje zapihalo," je v mešani coni novinarjem dejal vodja tekmovanja v Planici Aljoša Dolhar.

"Veter je bil nestabilen, iz različnih smeri in tudi premočan. Enostavno nismo želeli tvegati varnosti tekmovalcev, zato smo se odločili za prestavitev na jutrišnji dan," je dodal Dolhar. Prvo posamično tekmo bodo izpeljali pred ekipno. Ta se bo začela ob 10. uri, posamična z eno serijo pa že ob 8.45.

Slovenci so sicer blesteli v četrtkovih kvalifikacijah, saj so Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc končali na prvih treh mestih. Na tekmo sta se prebila tudi Lovro Kos in Rok Masle.

Zadnji konec tedna svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo končal v nedeljo ob 10. uri s tekmo najboljše trideseterice svetovnega pokala.

Vremenska napoved za konec tedna je precej boljša, je še sklenil Dolhar: "Kaže precej bolje kot danes. Začeli bomo ob 8.30 s predtekmovalci, izvedli eno serijo današnje odpovedane tekme in nato nadaljujemo po programu. Tudi za nedeljo je napoved boljša, zato za vikend ne pričakujemo več težav."

Pod Poncami se je danes sicer zbralo 11.500 gledalcev, za katere je Smučarska zveza Slovenije (SZS) podala dodatne informacije. Imetniki rednih vstopnic za stojišča si lahko tekmovanje v Planici ogledajo v nedeljo ali pa prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico. Imetniki vstopnic na tribuni prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico.

Vse, ki so vstopnice kupili na prizorišču, pa SZS prosi, da se za informacije obrnejo na info@kompas.si ali info@eventim.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija