ŽAL VAM BO, DA TEGA NISTE VEDELI PREJ: Za vse to lahko uporabite alkohol

Trendi

Pozabite na draga čistila in posezite po veliko cenejšem in zelo učinkovitem medicinskem alkoholu. S to vrsto alkohola lahko očistite zaslone, žaluzije, preprečite zamrznitev stekel in še mnogo več.

1. Za čiščenje kopalniškega pohištva in opreme

Ker v stiku s površinami hitro izhlapi, je odličen za čiščenje in razkuževanje kroma in stekla ter površin iz nerjavečega jekla in ne pušča sledi. Na mehko vpojno krpo dajte nekaj medicinskega alkohola in obrišite vse površine, ki jih želite očistiti. Izpiranje ni potrebno, ker bo alkohol sam od sebe izhlapel.

2. Za odstranitev sledi laka za lase z ogledala

Ko lase poškropite z lakom za lase, del laka neizogibno konča na ogledalu. Madeže preprosto prelijte z medicinskim alkoholom in ogledalo bo spet zasijalo. Poleg ogledal je alkohol kot nalašč za čiščenje oken in vseh drugih steklenih površin.

13. Za čiščenje superg

Na moker otroški robček dajte malo medicinskega alkohola in z njim obrišite superge. Ostranili boste vse madeže in sledi blata.

3. Za čiščenje žaluzij

Medicinski alkohol je morda najučinkovitejše sredstvo za čiščenje letvic na roletah. Za čim hitrejše delo zavijte širok ploski nož, ki ni oster, z mehko vpojno krpo, ga potopite v alkohol in se lotite dela.

4. Za odmrzovanje oken

Ali vam pozimi zmrznejo okna? Operite jih z mešanico 1/2 skodelice medicinskega alkohola in 1 litra vode in preprečili boste nastanek zmrzali. Za še boljši sijaj jih na koncu podrgnite s časopisnim papirjem.

5. Za odtajevanje vetrobranskega stekla

Verjetno bi zjutraj raje ostali nekaj minut dlje v postelji ali srkali kavo, kot pa strgali led z vetrobranskega stekla avtomobila. To je z lahkoto izvedljivo. Stekleničko z razpršilnikom napolnite z medicinskim alkoholom in poškropite stekla.

6. Za čiščenje ovratnika

Da odstranite umazanijo na ovratniku, ga vsako jutro obrišite z blazinico, namočeno v medicinski alkohol.

7. Za čiščenje zaslonov in tipkovnic

Zaslone in tipkovnice pametnega telefona, prenosnika ali pametnega televizorja boste enostavno očistili z medicinskim alkoholom. Odstrani vse, pa naj gre za prah ali naravno maščobo s prstov. Pravzaprav je idealno sredstvo za tovrstno čiščenje, ker alkohol hitro izhlapi. Vse kar potrebujete je krpica in malo alkohola.

8. Za odstranitev madežev z oblačil

Ste popackali svojo najljubšo obleko ali srajco? Madež nekaj minut drgnite z medicinskim alkoholom in šele nato oblačilo položite v pralni stroj.

9. Za odganjanje sadnih muh

Ko boste naslednjič v kuhinji zagledali sadne muhe, jih poškropite z alkoholom. Omedlele bodo in padle na tla, ki pa jih boste lahko pometli. Insekticidi so lahko učinkovitejši, toda v kuhinji je varneje pršiti alkohol.

10. Za odstranjevanje klopov s psa

Klopi sovražijo alkohol skoraj tako kot imajo radi pse. Preden poskusite klopa odstraniti s kože psa, ga namažite z alkoholom, nato ga s pinceto primite čim bližje koži in ga potegnite ven. Na koncu še enkrat obrišite rano z alkoholom, da jo razkužite. To velja tudi za klope na ljudeh in seveda na mačkah ter ostalih živalih. 

11. Za mehčanje novih čevljev

Ta trik ne deluje vedno, vendar ga je vredno poskusiti. Če vas novi usnjeni čevlji žulijo ali so ponekod pretrdi, te dele podrgnite z vato, namočeno v medicinski alkohol. Hodite nekaj minut v čevljih in se prepričajte, da so dovolj raztegnjeni, da jih lahko nosite brez bolečin. V nasprotnem primeru ponovite postopek.

12. Za preprečitev zaledenitve ključavnic in vrat na avtomobilih

Pred napovedanim hladnim vremenom z medicinskim alkoholom poškropite vrata avtomobila in vse klučavnice. Tako ne boste imeli težav z odklepanjem in odpiranjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija