ZAČENJA SE FESTIVAL SANREMO: Kaj bo letos novega?

Svet

V italijanskem mestu San Remo se bo drevi začela 69. izdaja velike revije italijanske kancone. Na festivalu se bo pomerilo 24 nastopajočih, med katerimi sta dva predstavnika mladih izvajalcev, ki sta si mesto na tekmovanju prislužila decembra z nastopom v oddaji Sanremo Giovani. Festival bo ponovno povezoval glasbenik Claudio Baglioni.

Na festivalu, ki bo v gledališču Ariston potekal vse do sobote, se bodo zvrstili številni priznani italijanski glasbeniki. Med njimi bodo Paola Turci, Loredana Berte, Negrita, Nek, Patty Pravo in Briga.

Kar 22 priznanim pevcem se bosta pridružila še dva izvajalca mlajše generacije, ki sta prepričala na izboru Sanremo Giovani konec minulega leta. To sta Mahmood, ki bo zapel skladbo Soldi, ter Einar, ki se bo predstavil s skladbo Parole nuove.

Claudio Baglioni

Na Sanremu vsako leto poskrbijo za prisotnost odmevnih gostov, ki dvigajo že tako visoko gledanost festivala na državni televiziji. Na seznamu so Luciano Ligabue, Eros Ramazzotti, Antonello Venditti, Elisa, Giorgia in Alessandra Amoroso.

Glasovanje za zmagovalno skladbo je zapleteno, v sobotnem finalu pa se bo po poprejšnjih predstavitvah ponovno zvrstilo vseh 24 nastopajočih. Ob koncu večera bodo razglasili prve tri najbolje uvrščene, a le en od njih bo veliki zmagovalec Sanrema 2019. Ta bo lahko, razen če se ne bo tej možnosti odpovedal, predstavljal Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija