ZA NEUSPELI DRAŽBI KRIVA ANKARANSKA OBČINA? Rdeči križ ostaja lastnik zemljišča s pogledom na morje, kupcev ponovno ni bilo

Ankaran

Tudi na drugi dražbi Rdečemu križu Slovenije ni uspelo prodati zemljišča v Ankaranu. En dražitelj je sicer vplačal varščino, vendar na dražbo ni prišel. Finančne težave Rdečega križa po zapletih z gradnjo hotela Arija na Debelem rtiču tako ostajajo.

Dražba stavbnega zemljišča, ki leži na ureditvenem območju za poselitev, s pogledom na morje v Ankaranu včeraj ni obrodila sadov, čeprav se je nanjo prijavil dražitelj, ki je plačal varščino, a se nato ni prikazal. Zakaj si je premislil ni znano, piše Dnevnik.

Usoda zemljišča v rokah občine

Da ni povpraševanja za to zemljišče, ki je sicer stavbno in leži na ureditvenem območju za poselitev, je morda razlog v začasnem občinskem odloku, ki prepoveduje gradnjo na celotnem območju občine in velja do sprejetja občinskega prostorskega načrta.

Država je Rdečemu križu odklonila pomoč pri odplačevanju podizvajalcev, zato so se odločili finančne težave reševati z odprodajo premoženja.

Finančne težave Rdečega križa tako ostajajo, saj so s prodajo želeli poplačati del posojila za izgubljene tožbe s podizvajalci, ki so gradili hotel Arija na Debelem rtiču, dodaja časnik. Podjetje Vegrad je namreč šlo v stečaj in ni plačalo podizvajalcem, ki so denar preko sodišč nato zahtevali od Rdečega križa. Čeprav je slednji Vegradu takrat že poravnal račune, so pravosodni organi kljub temu odločili, da jih mora poplačati Rdeči križ. Ocenjujejo, da jih bodo tožbe z nekdanjimi podizvajalci stale okoli tri milijone evrov.

Poleg zemljišča nad naseljem Oltra ob Jadranski cesti v Ankaranu bodo v prodajo najverjetneje ponudili tudi druga, ki jih imajo na slovenski obali. Rdeči križ Slovenije je poleg omenjenega zemljišča lastnik še petih stanovanj in zemljišč v Valdoltri.

Deli novico:

Regionalobala |  16 .11. 2018 ob  23: 47
Za komentiranje ste zaklenili vse komentaje s katerimi bi ljudje komentirali Popota, le za Ankaran ste pustili komentiranje! Naj se vprašaj zakaj????
Občan  |  16 .11. 2018 ob  16: 21
-4
Danes vsi Ankarančani v Koper na fešto. Imamo prijatle v Kopru. In Ankarančani smo bili vedno dobri prijatelji z Koprčani. To nam ne more vzeti niti Gregor. Koper in Ankaran sta mesta prihodnosti, a brez Gregorja. Konec koncev Grega ni primorec, še manj pa čistokrvni Ankarančan. Zato ne more biti del nas in niti naš župan. Lahko pa mirno naprej živi v našem kraju. A prste stran od marmelade.
@@Joža  |  15 .11. 2018 ob  19: 29
Sicer, kaj je pa trenutni župan sploh povedal? Štiri leta megle, kot njegovi megleni odgovori. Poskuša ceneno kopirati župana Kopra, vendar mu to slabo uspeva, saj nima ničesar pokazati za razliko Kopra. Ceneno je napadel kandidata, Kluna češ da so ga stranke izkoristile, o svojem poslanstvu pa ne duha ne sluha. Kot da se zaveda, da na teh volitvah ne bo zmagal. Slednje je tudi dokazala navijaška skupinica (korta in no1) s skandiranjem in poniževanje drugih prisotnih. Čestitke Klunu in Paviću za fer kampanijo.
@Joža |  15 .11. 2018 ob  11: 09
Joža nali si čistega vina.
Joža |  14 .11. 2018 ob  22: 59
-1
Včeraj sta Klun in Pavič dokazala dve stvari:
1. Da nista zrela za funkcijo župana
2. Da je prvi program prepisal, drugi pa pravi, da je nepotreben.
Poveri noi, če prideho taki na oblast.
Smeh |  14 .11. 2018 ob  22: 48
Gigi in Brus delita po Ankaranu propagando za Kluna.
Kako patetično.
Bivši podpredsednik in predsednik NK Ankaran, ki sta se tam napajala in bila zaradi tega tudi odstranjena.
@ |  14 .11. 2018 ob  18: 43
Joj ste bogi.
Matoz |  14 .11. 2018 ob  13: 03
se javlja ki je uzurpiral in si prilastil občinsko zemljo. sedaj bi rad legaliziral svojo črno gradnjo kar po domače. preverjena formula v kopru malo popljuvaš in malo zagroziš nasprotnikom. ampak to je Ankaran! ne bo ti uspelo!
Maki |  13 .11. 2018 ob  19: 38
Kaj, ko to piše Popvičev časopis tako, da ne vem koliko je res. Posebno še, ker prav vsi članki o Ankaranu govorijo negativno....
spet jz |  13 .11. 2018 ob  16: 15
kako lahko rdeči križ gradi hotel?!?!! wtf ljudje WTF!!!
Občan |  13 .11. 2018 ob  15: 39
-2
O RIA, ste res obupani, po kometarjih sodeč ste se že predali.
Vladika |  13 .11. 2018 ob  15: 22
Ja volim samo sebe,svog jedinog sebe.
1