Z DANAŠNJIM DNEM SE ODPIRA VEČ TRGOVIN IN STORITEV: Negativni test bo ponekod nujen tako za zaposlene kot za potrošnike

Slovenija

V soboto se odpira več trgovin in storitev, med drugim vse prodajalne in servisne delavnice s površino do 400 kvadratnih metrov, vendar ob rednem tedenskem testiranju zaposlenih. To bo za dejavnosti, ki so lahko odprte že zdaj, obvezno od 12. februarja dalje, je včeraj povedala Ajda Cuderman z gospodarskega ministrstva.

Nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki ga je včeraj sprejela vlada, določa, da še naprej na območju celotne Slovenije ostajajo odprte enake prodajalne in storitve kot doslej, dodatno pa se dodaja nove izjeme. "Trenutne epidemiološke razmere, ki so posledica vedno bolj odgovornega ravnanja državljanov in državljank, so omogočile sproščanje oskrbe z blagom in storitvami, ki jih potrebujemo in pričakujemo," je povedala državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Bodo pa zaposleni v določenih dejavnostih morali enkrat tedensko opraviti testiranje na novi koronavirus. Te dejavnosti so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pa tudi prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, trgovine z otroškim programom, tržnice, vse prodajalne in servisne delavnice s površino do 400 kvadratnih metrov ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže.

Za tiste trgovine in dejavnosti, ki lahko obratujejo že sedaj, bo testiranje zaposlenih potrebno od 12. februarja dalje, je še povedala Cudermanova.

Za nekaj dejavnosti pa odlok zahteva negativni test tako za zaposlene kot za potrošnike. Med temi je omenila storitve nepremičninskega posredovanja, storitve higienske nege, ki niso storitve frizerskih salonov ali medicinske pedikure oz. manikure, individualne storitve strokovnega oz. poslovnega izobraževanja in usposabljanja ter storitve salonov za nego živali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  06 .02. 2021 ob  15: 18
za dejavnost vladanja naj bodo obvezni psihotesti in testi za ugotavljanje odvisnosti od tviterja, obvezno zjutraj in zvečer!!!!