VRHUNSKA PREDSTAVA IZOLANA: Rajko Hrvat srebrn na finalu svetovnega pokala v Rotterdamu

Svet

Najboljši slovenski veslač, Izolan Rajko Hrvat, je na finalu svetovnega pokala v Rotterdamu osvojil srebrno odličje. Ugnal ga je le Avstralec Sean Murphy, bron pa je osvojil Irec Gary O'Donovan, ki je začel najhitreje, a po četrtini proge začel popuščati.


"Po treh letih sem spet na stopničkah in to na finalu svetovnega pokala. To je odlična popotnica za letošnje svetovno prvenstvo v Linzu in res se že veselim prvenstva," je bil po tekmi zadovoljen Rajko Hrvat. V izredno težkih razmerah, posebej v petkovem prvem delu tekmovanja, se je v soboto izkušeni Izolan odlično znašel in večji del tekme veslal trdno na drugem mestu.

"Težkih pogojev sem vajen. Že na startu sem malo 'pokrajšal' zavesljaj, da me vetrovni sunek ne bi presenetil. Sicer pa mi nasprotni veter paše. Na tekmi sem napadal zmago, a Avstralec je bil danes boljši in lahko mu le čestitam. Čakam pa kot rečeno svetovno prvenstvo in da se tam spet udariva," je še dejal športnik z Obale, ki trenutno osamljen uspešno brani slovenske barve v svetovni veslaški eliti.

Nastopili sta še dve slovenski posadki. Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu sta v finalu C zasedla drugo mesto oziroma skupno 14. na tekmovanju, pri tem pa odveslala dobro drugo polovico tekme, saj sta bila na polovici še na četrtem mestu. Jaka Malešič in Aleš Jalen sta bila v finalu C lahkih dvojnih dvojcev peta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  14 .07. 2019 ob  10: 14
...