VOZILA STA POD VPLIVOM KOKAINA: Kozinski policisti so jima odvzeli avto in vozniško

Kronika

Policisti s Kozine so v torek okrog 23. ure ustavili voznika osebnega avtomobila, doma z okolice Ribnice. Zaradi suma, da vozi vozilo pod vplivom prepovedanih substanc, je policist opravil predviden postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica teh snovi v organizmu in zmanjšujejo voznikovo sposobnost za vožnjo. Hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog je bil pozitiven na "kokain".

Vozniku je bil zato odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi prekrška pa na pristojno okrajno sodišče podali obdolžilni predlog. Predvidena sankcija za prekršek je globa 1.200 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk (prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja).

Podoben postopek je imela patrulja PP Kozina z voznikom osebnega avtomobila iz okolice Ilirske Bistrice, in sicer 2. decembra zvečer. Tudi temu je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija