VLOMILCI PO PRIMORSKIH HIŠAH ISKALI NAKIT IN GOTOVINO: Samo sinoči 'udarili' dvakrat, Postojnčanka oškodovana za 28 tisoč evrov

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 108 nujnih primerih in na številko 113 prejeli kar 450 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba huje, dve pa lažje telesno poškodovali. Zasegli so kolo z motorjem. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, pet vlomov v hiše, štiri poškodovanja tuje stvari in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 11 primerih. 

Policisti so bili obveščeni, da je nekdo v času od sobote popoldan do včeraj popoldan vlomil v stanovanjsko hišo v Postojni. Z ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznanec ukradel nakit, zlatnike in druge vrednejše predmete. 51-letna lastnica je bila oškodovana za 28.000 evrov.

Postojnski policisti so sinoči obravnavali še dva vloma v stanovanjski hiši. Pri prvem so ugotovili, da gre za poskus, pri drugem pa je neznanec vlomil v notranjost hiše od koder je odtujil nakit in nekaj denarja. Kakšna je točna škoda policisti še ugotavljajo. Po končani policijski preiskavi bo podana kazenska ovadba.

Preko vikenda je bilo vlomljeno tudi v stanovanjsko hišo v Sežani, kjer je storilec ukradel za 1500 evrov nakita. Zoper oba storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo.

V soboto ob 1.29 pa sta neznanca vlomila v bencinski servis v Prestranku, odnesla nista ničesar. Po zbranih informacijah bodo policisti zoper oba podali kazensko ovadbo.

V petek ob 12.40 so iz ene od izolskih bank poklicali policiste, ker so pri štetju dnevnih izkupičkov našli ponarejen bankovec za 50 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 13. uri so bili koprski policisti obveščeni, da je nekdo v zadnjem tednu izpred stanovanjske hiše v Pradah ukradel dva starejša multikultivatorja, znamke Goldoni. Lastnik je oškodovan za približno 5000 evrov. Podana bo kazenska ovadba.

Na Šmarski cesti v Kopru je v petek ob 13.21 prišlo do prometne nesreče s pobegom. Voznik starejšega Renault Clia je oplazil drugo vozilo in odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke. Policisti še ugotavljajo identiteto pobeglega voznika.

V soboto ob 12.41 so bili policisti s strani Regijskega centra za obveščanje policisti obveščeni, da v Spodnjih Škofijah reševalci oživljajo kolesarja, o čemer smo obširneje že poročali.

V soboto ob 15.21 so ilirskobistriški policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnega moškega so kazensko ovadili.

V prometni nesreči, ki se je zgodila ob na območju Postojne, se je lažje poškodoval 17-letni voznik kolesa z motorjem. Policisti so ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega vozila odprl vrata nepravilno parkiranega vozila in s tem povzročil padec mopedista. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Izolskim policistom ob 23.32 ni ustavil voznik osebnega vozila Renault Twingo. Med begom je 34-letni voznik izgubil nadzor nad vozilom in se je zaletel v betonski stebriček. Policisti so v postopku ugotovili, da moški nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano vozilo, za nameček pa mu je alkotest pokazal 0,65mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V Kopru je včeraj 46–letni moški doma vpil na svojo ženo, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Nekdo je na osebnem vozilu Mercedes, ki je bil parkiran pred stanovanjskim blokom v Luciji, prerezal vse štiri pnevmatike. Lastnika vozila je s tem oškodoval za približno 600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična.

Ob 22.14 je v Pregarjah prišlo do požara v skladovnici drv. Policisti so ugotovili, da je lastnik preko dneva kuril odpadno vejevje, veter pa je del žerjavice odpihnil v skladovnico drv, ki so kasnejen zagorela. Škode je za 100 evrov. Požar je pogasilo šest gasilcev PGD Ilirska Bistrica.

Danes ponoči ob 1.10 so izolski policisti med rutinsko kontrolo prometa zaustavili 19-letnega moškega iz Lucije. Zaradi suma nedovoljene predelave so mu zasegli skuter znamke Sym Orbit 25. Moški je policistom v postopku izročil tudi manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zaradi uporabe predelanega skuterja sledi obdolžilni predlog, za posest prepovedane droge pa hitri postopek z odločbo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija