VLADA ODLOČILA: Pogoj PCT bo veljal tudi za udeležence športno-rekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih

Slovenija

Vlada je na današnji seji sprejela tudi nekaj odločitev, vezanih na covid-19. Med drugim je določila obveznost tedenskega testiranja tudi za študente; testiranje jim bo kril državni proračun. Pogoj PCT pa bodo morali izpolnjevati vsi udeleženci športno-rekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih, starejši od 15 let.

Maja Bratuša

Kot je povedala Maja Bratuša, ki je vodila novinarsko konferenco o aktualnem stanju glede covida-19, je vlada namreč na današnji seji dopolnila odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu ter obveznost tedenskega testiranja predvidela tudi za študente. Obveznost bo veljala za tiste študente, ki ne izpolnjujejo pogoja prebolevnosti ali cepljenosti, enako kot velja za pedagoge.

Vlada je po njenih besedah sprejela tudi spremembe odloka, ki ureja začasne omejitve pri izvajanju športnih programov. Vsi udeleženci športno rekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih, ki so starejši od 15 let, bodo tako morali po novem izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Odlok določa, da mora upravljavec prostora, kjer se izvaja športno rekreativna dejavnost, udeležence o njihovi obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT obvestiti s pisnim obvestilom pred vstopom v prostor. Prav tako je določena obveznost upravljavca, da izvaja nadzor nad izpolnjevanjem pogojev z neposrednim preverjanjem ob vstopu v objekt ali prostor, so navedli v sporočilu po seji vlade.

Prav tako je vlada dopolnila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covida-19. Poleg dosedanjih petih izjem (mednarodni prevoz, tranzit, otroci do 15. leta, dvolastniki in delovni migranti) bo vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in brez izpolnjevanja pogoja PCT dovoljen tudi osebi, ki prehaja mejo zaradi prevoza otroka, ki še ni dopolnil 15 let, zaradi njegove vključenosti v vzgojo in izobraževanje, a le če se čez mejo vrne v dveh urah po prehodu meje, je povedala Bratuša.

Vsi trije odloki bodo v veljavo stopili naslednji dan po objavi v uradnem listu in veljajo do 5. septembra. Naslednja objava uradnega lista je glede na napoved s spletne strani sicer predvidena za petek.

Vlada je danes spremenila tudi uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom. K dosedanjim skupinam, ki so upravičene do brezplačnega testiranja, se dodaja še osebne asistente, ki pri izvajalcih osebne asistence izvajajo osebno asistenco v skladu z zakonom, ki ureja osebno asistenco, in pa gasilce.

Do 5. septembra pa je vlada podaljšala veljavnost odlokov, ki se nanašajo na omejitve ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, na omejitve ponujanja kulturnih storitev, na omejitve vezane na kolektivno uresničevanja verske svobode, zbiranje ljudi, pa tudi na izvajanje ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, javni prevoz in namestitev razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
4ugoketo |  26 .08. 2021 ob  22: 39
Ustava Republike Slovenije,
je to potrdilo nad vsemi drugimi potrdili?!
Spoštujem Ustavo RS. Amen.

Obala1 |  26 .08. 2021 ob  17: 06
Kaj će bi pred vstopom v parlament ali vlado naredili za te, da ne recem kaj, obvezen psiho test ? …takoj nam se vlada In parlamament razpadeta :-)
Ištrijan |  26 .08. 2021 ob  15: 50
Cepljenci obiskovalci fitnesov pa bodo lahko nekontrolirano okuževali ostale udeležence? Bo njihovo okuženost kdorkoli kontroliral? Vemo namreč, da oni lahko ravno tako prenašajo virus in po novem vemo tudi, da učinkovitost njihovih vsemogočnih cepiv vse bolj peša!!

Kaj pa farji in njihove zveste ovčke na njihovih ceremonijah? Njih varuje božja roka?

Ljubljanska ulada: iz imbecilnosti v nadgrajeno imbecilnosti!!! In tega sigurno še ni konec, čakamo nove pogruntavščine za jebat ljudi...
Bella |  26 .08. 2021 ob  15: 30
13
Se en kretenizem brez primere! Ljudje, ki hodijo v fitnese in njih trenerji pokaji od zdravja! Skrbijo zase, zdravo zivijo, se hranijo prav in dovolj spijo. Kako zgledajo Krek, Logar, Beovicka, Strukelj in ta stara iz infekcijske presodite sami.