VEČ KOT 500 PODPISOV ZA BORISA PAHORJA: Zaključek peticije za uvrstitev akademikovih del v učbenike

Slovenija

Konec avgusta, ob 106. rojstnem dnevu tržaškega pisatelja Borisa Pahorja, so literarni ustvarjalci in profesorji Primož Sturman, David Bandelj in Nejc Rožman Ivančič objavili spletno peticijo, s katero so zbirali podpise za uvrstitev akademika z njegovimi deli med obvezne avtorje učnega načrta slovenščine za četrti letnik gimnazij in srednjih šol v Sloveniji. V dobrih dveh tednih so zbrali več kot 500 podpisov.

Pobudniki peticije bodo zbrane podpise v prihodnjih dneh predali ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Podpise so prispevali podporniki iz Slovenije, zamejstva in zdomstva, med njimi je kar nekaj univerzitetnih predavateljev, pedagogov, pisateljev, glasbenikov, zgodovinarjev, politikov, novinarjev, družbenih in kulturnih delavcev, raziskovalcev, na svoji spletni strani poroča Primorski dnevnik. Kot so še sporočili pobudniki Sturman, Bandelj in Rožman Ivančič, so zadovoljni, ker so podpisi porazdeljeni med predstavnike obeh spolov, vseh starosti in prihajajo iz različnih krajev.

Spomnimo, avtorji peticije so predlagali ministrstvu za izobraževanje, da ob posodabljanju učnega načrta za slovenščino za četrti letnik gimnazij in srednjih šol vanj uvrstijo odlomek iz enega izmed Pahorjevih del, kot so Mesto v zalivu, Nekropola, Spopad s pomladjo, Zatemnitev ali Grmada v pristanu

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija