VČERAJŠNJI REKORD V PREDORU KASTELEC: Za volanom je bil 19-letnik

Kronika

Včeraj popoldne je bila v tunelu Kastelec zabeležena kršitev hitrosti, so sporočili koprski policisti. Voznik osebnega avtomobila je vozil 176 km/h pri omejitvi 100 km/h. Policisti so izsledili 19-letnega državljana Albanije z vozilom italijanskih registrskih oznak. Dobil bo plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 117 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 21 nezakonitih prehodov državne meje.

Drzna tatvina

V vasi Prem sta včeraj dopoldan do hiše pristopila dva moška, ki sta se pripeljala z manjšim črnim osebnim avtomobilom. Starejšo žensko je eden pod pretvezo, da ji morajo namestiti neko novo napravo, spravil iz hiše, medtem pa ji je drugi ukradel bančno kartico.

Kraje in vlomi

V Izoli so vlomili v klet in lastnikom ukradli kolo znamke Specialized, mini moto in smučarsko opremo v skupni vrednosti 5.000 evrov.

Včeraj ob 18.30 je v eni od koprskih prodajaln zaposleni opazil, da je stranka odnesla iz trgovine artikle brez plačila. Moškega so zadržali na parkirišču do prihoda policistov, ki so domnevo potrdili. 34-letnemu Ljubljančanu sledi kazenska ovadba.

Alkohol in droge

Včeraj dopoldan so v Dutovljah ustavili 55-letno državljanko Hrvaške. Opravljen hitri test za prepovedane droge je bil pozitiven na benzodiazepin, strokovni pregled je odklonila, poleg tega nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi ji obdolžilni predlog in privedba na sodišče.

Pri Jelšanah pa so popoldne ustavili 44-letnega državljana Hrvaške, voznika osebnega avtomobila. Odrejen hitri test za droge je bil pozitiven na opiate, strokovni pregled je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Na cesti med Tubljami in Materijo so ob 21.20 ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen hitri test za droge je bil pozitiven na marihuano, strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.20 pa so v Izoli ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,88 mg/l alkohola. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija