"V superveleslalomu nisem našla dobrega občutka"

Ob koncu severnoameriške turneje so alpske smučarke v Lake Louisu opravile še s superveleslalomom za točke svetovnega pokala. Zmagala je Švicarka Lara Gut, ki je za tri stotinke sekunde prehitela Tino Weirather iz Liechtensteina, tretja, z zaostankom 33 stotink, je bila Avstrijka Anna Fenninger. Tina Maze je bila 13., Ilka Štuhec pa 23.

"Tekmo ocenjujem kot slabo, nisem našla dobrega občutka, nisem zadovoljna s superveleslalomom, sem pričakovala, da bo šlo boljše, ampak ni šlo. Smuk je bil dober, treba je iskati dobre stvari, zdaj, ko ni ravno najboljše," je po zadnji tekmi na severnoameriški turneji dejala 30-letna Mazejeva.

O tekmah v Evropi oziroma prihajajočih superveleslalomski in veleslalomski preizkušnji v St. Moritzu pa je dejala: "Mislim, da mi ustreza teren bolj kot tukaj, sicer letos ni smuka, ampak vseeno v St. Moritzu sem vedno smučala dobro in se že zdaj veselim prihodnjih tekem ter upam, da bo boljše kot tu."

Partner Mazejeve in vodja ekipe Team to aMaze ni bil zadovoljen s superveleslalomskim nastopom: "Glede sobotnega smuka lahko rečem, da je bila hitra v smuku do predzadnjega odseka, kjer je bila še v boju za drugo mesto, nato pa so se pojavile težave z materialom v spodnjem delu. Tekmovalka pa je v superveleslalomu izbrala čevelj, ki ga ne uporabljamo nikoli, malo je eksperimentirala, ne da bi se pred tem dogovorili. Upam, da je bilo tudi to posledica slabega smučanja. V soboto je na tehnično zahtevnih odsekih zelo dobro smučala, vendar pa je pokasirala pol sekunde v spodnjem delu in zapravila možnost za kaj boljšega. Tu so bile vsekakor ekstremni pogoji in z materiali sem prepričan, da smo na dobrem, rezerve so še v Tininem pristopu, mora smučati tako, kot je smučala na smukih tukaj v Lake Louisu v tehničnem delu."

O letošnji konkurenci pa Massi pravi: "Trenutno v svetovnem vrhu ni prav nobene smučarke, ki bi bila podobna Tini iz minule sezone. Tina Weirather in Lara Gut smučata dobro, ampak nista nepremagljivi."

V preostanku slovenske ekipe, brez Tine Maze, so bili zadovoljni z izkupičkom severnoameriške turneje. Andrej Možina, glavni trener ženskih ekip in odgovorni trener hitrih disciplin, je spregovoril o tekmah v Severni Ameriki: "Definitivno sem zadovoljen. Ilka Štuhec je bila na vseh tekmah med dobitnicami točk, vedno se je uvrščala na mesta okoli petnajst, kar je lep napredek glede na lansko sezono. Za smuke in superveleslalome je tudi bil tak cilj. Maruša Ferk se je dobro vrnila po enoletni odsotnosti iz smukov in to celo na terenu, kjer se ji je pripetila poškodba. Vemo, da je lahko za tekmovalce to zelo težko. Vanja Brodnik je na koncu že smučala bolje, a je imela nekaj smole z opremo, tako da ni mogla pokazati vsega kar zna."

Deli novico: