V SLOVENSKI ISTRI PRALA DENAR, V PARMI KANDIDIRALA ZA ŽUPANJO: To naj bi bila ženska, ki je sodelovala s kriminalno združbo

Koper

Kot smo že poročali, so koprski kriminalisti decembra zaključili dolgotrajno kriminalistično preiskavo. Na državno tožilstvo so podali kazensko ovadbo zaradi pranja denarja proti italijanski državljanki, kateri se obeta osem let zapora.

Osumljenka je s kaznivim dejanjem poskušala zakriti nelegalen izvor denarja v vrednosti skupno 126.810 evrov. Kot je danes poročal Primorski dnevnik, gre za 68-letno italijansko državljanko s stalnim prebivališčem v Emiliji – Romanji. Osumljenka naj bi bila Wally Bonvicini iz Parme, ki je leta 2012 kandidirala za županjo. Policijska uprava Koper sicer imena uradno še ni razkrila.

Wally Bonvicini in njeno mrežo so razkrinkali že leta 2017. Njihov cilj je bil zakriti denar pred davčno upravo ter bankami upnicami, saj so se s tem izognili zasegu premoženja.

Večji del denarja, ki ga je prejemala iz Italije na bančne račune njenih združb na Obali, je bil pridobljen preko kaznivih dejanj. V sosednji državi je obtožena kaznivih dejanj davčne zatajitve, goljufije, izsiljevanja, oderuštva ter povezovanja s kriminalno združbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija