V PROMETNI NESREČI NA PRIMORKI UMRLA DVA MIGRANTA: Med prehitevanjem tovornjaka iz prtljažnika padle tri osebe

Kronika

Okoli pol druge ure se je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva sirska migranta. V vozilu 42-letnega državljana BiH je bilo sicer kar osem sirskih državljanov, poleg tega pa še ena mladoletna oseba. Policisti so vozniku odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili.


Fotografija je simbolična.

Voznik je med vožnjo iz Ljubljane proti Vrhniki prehiteval tovorno vozilo, med vračanjem na vozni pas pa je vozilo začelo zanašati in je trčilo v odbojno ograjo. Nato se je začelo prevračati in trčilo še v odbojno ograjo ob prehitevalnem voznem pasu, je na novinarski konferenci pojasnil Primož Kadunc iz sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana. Pri tem so iz prtljažnega prostora padle tri osebe, dve od teh sta izgubili življenje. Ena je po podatkih policije še v reanimaciji, še ena pa se je v nesreči lažje poškodovala. 

Policisti so v postopku ugotovili, da je bil voznik 42-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je imel v vozilu osem migrantov, državljanov Sirije, ki so pred tem nelegalno prestopili državno mejo. Trije od omenjenih osmih migrantov so bili v prtljažniku, pet pa na zadnjem sedežu. Poleg teh je bila v vozilu še ena mladoletna oseba, ki pa ni bila poškodovana.

Vozniku so policisti odvzeli prostost in ga bodo, ko bodo zbrali vsa obvestila, kazensko ovadili kaznivih dejanj tako s področja prometa kot tudi organiziranja nedovoljenega prehajanja državne meje. Za voznika so sicer že odredili strokovni pregled glede prisotnosti alkohola ali drugih prepovedanih substanc, a izidov še nimajo. Pri migrantih so sprva sicer sumili na tuberkulozo, česar pa do sedaj niso potrdili. "Vse osebe so bile pregledane zaradi sumov prenosljivih bolezni, ki pa se do sedaj niso potrdili," so naknadno sporočili s policije.

Migranti, ki so bili na kraju nesreče, pa niso bili poškodovani, so po njegovih besedah zaprosili za mednarodno zaščito. Avtocesta v smeri proti Kopru je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta okoli pet ur. Kot je navedeno na spletnih straneh centra za obveščanje, so pri oskrbi poškodovanih posredovali tudi ljubljanski in vrhniški gasilci ter nudili pomoč reševalcem.

Na območju policijske uprave Ljubljana je sicer letos umrlo že 19 ljudi, kar je več kot v celotnem lanskem letu, ko jih je umrlo 17, je še povedal Kadunc. Kot je navedeno na spletnih straneh centra za obveščanje, so posredovali ljubljanski in vrhniški gasilci ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .11. 2019 ob  18: 22
za @Komunisti, povsod so je edina in prava le rdeča barva, kdo ve zakaj drugih barv ne vidi
Komunisti, povsod so |  28 .11. 2019 ob  16: 46
★Rdečuhi★ bodo morali odgovarjati za nečedna dejanja načrtovanja, napeljevanja in podpore pri ilegalnih migracijah, upam, da pred narodom, tako kot Ceaușescu -- no on ni imel veliko časa za odgovore, tako predlagam, da se vpišejo na tečaj hitrega govorjenja, "★Turbo Speaking for communists in trouble★".