V PORTOROŽU SO PELE PESTI: Skupina napadalcev huje poškodovala 19-letnika

Kronika

V petek ponoči je prišlo do pretepa v enem od lokalov v Portorožu. Ob prihodu policistov na kraj so se pretepači razbežali. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je skupina napadalcev huje poškodovala 19-letnika, ki je zaradi zlomljene čeljusti ostal na zdravljenju v Splošni bolnišnici Izola. Vse okoliščine še ugotavljajo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografije so simbolične.

V soboto ponoči so koprski prometni policisti opravljali nadzor prometa na avtobusni postaji v Kopru. V tem je iz Žusterne pripeljalo vozilo, voznik pa znakov za ustavljanje vozil ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo proti Kopru. Policista sta s službenim vozilom zapeljala za njim in ga ponovno skušala ustaviti z modro lučjo in kratkim zvočnim signalom. Voznik je vendarle ustavil na Piranski cesti. 

Policista sta takrat ugotovila, da sta v vozilu dve osebi, in sicer voznik, 33-letni Koprčan, in 46-letni državljan BiH, ki prebiva v Izoli. Prvi je v postopku policistom izročil torbico, v kateri je imel več PVC vrečk z belo grudasto - prašnato snovjo in PVC vrečko z rjavo grudasto snovjo (sum na prepovedane droge). Drugi je imel pri sebi nož in papirnat zavojček z belo prašnato snovjo. Obema je bila odvzeta prostost, sledi pa jima kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili s koprske policijske uprave.

Vlomilci kradli po vsej Obali

V Izoli je v petek nekdo domačinki, medtem ko je nosila stvari iz vozila, iz odklenjenega avta ukradel torbico z dokumenti in plačilnimi karticami ter telefonom Samsung Galaxy J5. Na podoben način je nekdo torbico z dokumenti in plačilnimi karticami ukradel državljanu Madžarske, medtem ko je v Kopru razkladal robo s tovornega vozila.

V nedeljo ponoči je nekdo vlomil v eno od hotelskih sob v Portorožu. Državljanoma Rusije je odnesel dokumente, zlatnino, uro višjega cenovnega razreda znamke Rolex in večjo količino gotovine. Nekdo je bil 'na delu' tudi v nedeljo dopoldan, ko je državljanki Italije iz hotelske sobe v Portorožu odnesel nekaj kosov nakita in gotovino.

Ob 16. uri v nedeljo so na PU Koper poklicali občani in povedali, da je v San Simonu nekdo gostu iz Nemčije na plaži pravkar ukradel torbico. Storilca naj bi tudi posneli. Zelo hitro je bil izsleden in pridržan 47-letni Ljubljančan. Pri sebi je imel ukradene predmete, ki so bili vrnjeni oškodovancu, njemu pa sledi kazenska ovadba.

Na Čevljarski ulici v Kopru je nekdo ukradel črno žensko mestno kolo s črno torbico in debelejšimi gumami, vredno 1000 evrov.

Zasegli vse od motornih vozil do droge in gotovine

V petek ob 19.21 so policisti v vasi pri Sežani ustavili 30-letnega voznika motorja, ki ni registriran, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. V postopku so 33-letnemu sopotniku na motorju zasegli še pet zavojčkov heroina in 1000 evrov gotovine. Vozniku sledi obdolžilni predlog, sopotniku pa kazenska ovadba.

V petek dopoldan so policisti v Kopru zasegli dva skuterja. Prvi je bil predelan, na drugemu pa je bila nameščena ukradena registrska tablica. Popoldan pa so še en skuter zasegli v Ankaranu, in sicer vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja.

Tudi danes so policisti v Lokvi pri Sežani zasegli motorno kolo vozniku, ker nima vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije, v Kopru pa 15-letniku moped, ki je predelan. Za oba sledi obdolžilni predlog.

Nesrečen vikend za kolesarje in motoriste

V soboto dopoldan je v Vanganelu voznik osebnega avtomobila iz okolice Kopra izsilil prednost kolesarju, državljanu Italije, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog. Popoldan pa je na Ferrarski v Kopru voznik osebnega avtomobila zapeljal čez prehod za pešce, ko je pred vozilo pripeljala 29-letna kolesarka, ki je po trčenju padla. Odpeljali so jo v bolnišnico, od koder so policijo obvestili, da je lažje poškodovana.

Kot smo že poročali, je v nedeljo ob 9. uri na Kozini padel motorist, 35-letni državljan Italije, ker je zapeljal preblizu desnemu robu vozišča in s tačko udaril v robnik. Pri padcu se je lažje poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

V nedeljo ob 20.56 je na Črnem Kalu zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel 63-letni motorist, državljan Italije. Pri padcu se je poškodovala njegova leto dni mlajša sopotnica, ki je bila odpeljana v bolnišnico. Teža poškodbe še ni znana.

V nedeljo ob 2. uri zjutraj so policisti v Portorožu ustavili državljana BiH, kateremu je alkotest pokazal 0,66 mg/l. 24-letnemu vozniku osebnega avtomobila sledi obdolžilni predlog.

Na Kozini dobili tihotapca ljudi

Na območju PU Koper so policisti od petka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 38 oseb, ki so nedovoljeno prestopile hrvaško-slovensko državno mejo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 21 oseb, PP Kozina 12 ter PP Piran pet oseb. 12 oseb je izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom, ostali tujci so bili po končanih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Kozina so obravnavali še državljana Srbije zaradi suma kaznivega dejanja. V petek popoldan so namreč na Kozini ustavili vozilo Kia Sportage, v vozilu pa so bili poleg 21-letnega voznika iz Srbije še štirje nelegalni migranti, državljani Eritreje. Vozniku je bil odrejen pripor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija