V PIRANU MED PRAZNIKI ZABELEŽILI DOBER TURISTIČNI OBISK: Na silvestrovo težko najti prosto sobo

Piran

 V hotelih občine Piran so v prazničnem tednu med 25. decembrom in 2. januarjem zabeležili dobrih 32.000 nočitev. To je sicer deset odstotkov manj kot v enakem obdobju pred enim letom, a gre slabši podatek na račun zaprtja dveh hotelov zaradi prenove. Če se slednjih ne upošteva, je bilo nočitev dejansko za devet odstotkov več.

Že od novembra sta namreč zaradi prenove zaprta hotela Histrion in Vile Park, ki sodita pod okrilje Hotelov Bernardin in skupno premoreta kar 980 ležišč, so pojasnili v Turističnem združenju Portorož.

Med gosti so prevladovali tujci, ki so ustvaril tri četrtine vseh hotelskih nočitev. Med njimi je bilo opaziti največ italijansko in nemško govorečih. Hoteli so bili najbolje zasedeni na silvestrovo, ko je bilo težko dobiti prosto sobo. Portorož in Piran je v prazničnih dneh obiskalo veliko število dnevnih obiskovalcev, k čemur je botrovalo tudi idilično vreme.

Tako sta bila odlično obiskana tudi silvestrovanje na Tartinijevem trgu, ki je bil zapolnjen do zadnjega kotička, ter novoletno popoldne z ognjemetom 1. januarja v Portorožu, kjer se je zbralo kar 15.000 obiskovalcev. Obe prireditvi je letos organiziralo prav portoroško turistično združenje.

Sicer pa o dobrih rezultatih govorijo tudi statistični podatki republiškega statističnega urada, po katerih so v vseh namestitvenih zmogljivostih v občini Piran v prvih enajstih mesecih leta 2019 našteli nekaj več kot 1,814 milijona nočitev, kar je za odtenek bolje kot leta 2018.

Vse kaže, da bodo s koncem leta dosegli ali celo presegli rekordne številke leta 2018, ko so zabeležili kar 1,9 milijona nočitev. Samo v hotelih občine Piran pa so medtem v letu 2019 zabeležili 1,3 milijona nočitev oziroma za odstotek več kot leta 2018.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  07 .01. 2020 ob  16: 29
JN ima prav, na trgu ni bilo veliko oviskovalcev. Slaba izbira ansambla.
Nobenih rekordov.
Veliko lulanje v morje.
Ognjemet naj ostane.
Srečno 20
Janez Novak |  06 .01. 2020 ob  10: 48
A je bil kdo na silvestrovanju na Tartinijevem trgu? Ni mi jasno, kaj je bilo zapolnjeno do zadnjega kotička?! Ali pa oseba, ki je to izjavila, še nikoli ni bila na prireditvi, ki je zapolnjena do zadnjega kotička. Pa tudi glasbeni izbor je bil povsem neprimeren za takšno prireditev.